Quaresma olsaydı farklı olurdu

Sahada hareketli bir Beşiktaş vardı. Hiç durmayan. Eğer Quaresma olsaydı bu anlamda işler farklı olabilirdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş da, Başakşehir de önceki gün ve dün oynanan maçların sonuçlarından memnun bir şekilde sahaya çıktı. Başakşehir için yenilmemek çok önemliydi. Beraberlik durumunda dahi puan cetvelinde liderliğini sürdürecek ve aradaki puan farkını koruyacaktı. Tabii bunun yanında galip gelirse, sadece 3 puan değil birçok şey kazanmış olacaktı. Beşiktaş’ta ise işler biraz daha karmaşıktı. Kazanmak ilk hedefti. Beraberlik veya mağlubiyet sezon başından bu yana istikrarı yakalayamayan siyah beyazlılara aynı düşünceleri tekrar hatırlatacaktı.

Abdullah Avcı orta sahayı kalabalık tutan, pas yapmayı seven, topun değerini bilen, mücadele eden ve futbol aklıyla oynayan futbolcuları sahaya sürmüştü. Bu isimlerden İrfan Can-Mahmut-Mossoro 3’lüsü iyi pas yaparak maçın yükünü çekmede, oyunu kontrol etmede ve yönlendirmede öne çıkacak isimlerdi. Elia ve Visca hızlı hücumu oynayabilen ve atak sonuçlandırmayı başaran isimlerdi. Abdullah Avcı maçın gidişatına göre de kulübesini hazırlamıştı. Beşiktaş ise geçen haftaki düzenle sahadaydı. Tek eksikleri kart cezalısı olan Quaresma idi. 4-4-2’yi oynamak kolay değildir bunun için birlikte oynamak şarttır. O da rakibe mesafe bırakmadan karşılamak ve hücum etmek demektir.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'IN PLANI TUTTU; AMA...

Epureanu’nun attığı golde, topun düştüğü yere bakarsak, golün ayakla olması, ortadaki defansif hatayı gösteriyordu. Beşiktaş’ın orta alandaki presli oyunu ve baskılı futbolu Başakşehir’i hataya zorladı. Bu planlarında başarılı oldular ama pozisyonları değerlendirmede başarılı olamadılar.

ZORLANDIĞI HER AN MERT DEVREYE GİRDİ

Beşiktaş maç boyunca gol isteğinin karşılığını alamadı. Zorladı, zorladı ama netice gelmedi. Yüksek tempo yaptılar. Maç boyunca oyundan düşmeden puan için savaştılar ama istediklerini alamadılar. Şenol Güneş gerekli hamleleri yaptı. Bunlar temponun korunmasına katkı sağladı ama pozisyon üretmeye etkili olamadı. Özellikle Querasma’nın yokluğu hissedildi.. çünkü hareketli bir Beşiktaş vardı. Hiç durmayan ve arayış içinde olan. Eğer Querasma olsaydı bu anlamda işler farklı olabilirdi. Fakat şu gerçeği unutmamak gerekir... Dengeli oynamayı başaran ve skor koruma özelliği ile ön plana çıkan bir Başakşehir takımı vardı. Tabii ki pozisyonlar verdiler ama zorlandıkları anda da Mert devreye girdi..

Haberin Devamı

MAÇIN ADAMI: MERT GÜNOK

Yazarın Tüm Yazıları