Mustafa hoca yine farkını gösteriyor

Diagne’nin ilk golünden sonra farklı bir Fenerbahçe takımı izledik. Bu verilen tepki sarı lacivertlileri oyuna ortak etti ve pozisyon üretmesini sağladı.

Haberin Devamı

Şu bir gerçek; Kasımpaşa bulunduğu noktayı sonuna kadar hak eden bir takım. Mustafa Denizli hocanın gelmesiyle ‘nerede ve hangi sahada olursak olalım tek hedef galibiyet’ parolasıyla oynayan bir ekibe dönüştüler. Bu felsefeyi bir takıma gelir gelmez kabul ettirmek kolay değildir. Fakat burada Mustafa hocadan bahsediyorsak, bu da kendisi için hiç de zor olmayan bir noktadır. Denizli, hücum futbolu felsefesini Türk futboluna entegre etmiş bir isimdir. Dolayısıyla Kasımpaşa takımına monte etmesi son derece normal. Evet rakibe pozisyon da veriyorlar ama hücum gücü olarak ağırlıklarını rakibe hissettiriyorlar. Dün akşam rakip Fenerbahçe de olsa, yer Kadıköy de olsa bunu yine başardılar. İyi başladılar, atak oynadılar hatta karşılığında penaltı da buldular ama penaltı kurtarmada bir ikon haline gelen kaleci Harun’u geçemediler. Burada hakemin çift vuruş kararını doğru bulmadığımı söylemeliyim. Aslında kural der ki: iki takımdan da penaltı atışı öncesi ceza sahasının içine giren varsa, atış gol olsa da olmasa da tekrar edilmelidir. Ama maçın hakemi, VAR’a rağmen böyle bir karar aldı. Bence bu ‘kural hatası’ ya da ‘görüş hatası’ mı diye tartışılmalıdır.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE GOLDEN SONRA REAKSİYON VERDİ

Kasımpaşa yine de kazanmak için geldiğini bu sefer normal gol atarak gösterdi. Bu golden sonra reaksiyon veren bir Fenerbahçe takımı izlemeye başladık. Verilen bu olumlu tepki Fenerbahçe’yi maça ortak ettiği gibi futbol olarak üstünlük kurmasını sağladı. Tabii gol ararken kalesinde pozisyon da verdi. Eğer Eduok ikinci golü kaçırmamış olsaydı, dün ilk yarıda farklı bir hikaye ortaya çıkardı.

İYİ OYUNUN KARŞILIĞI 2 GOL

Valbuena’nın ortasında Neustaedter’in golü ve Özgür Çek’in kendi kalesine attığı golle Fenerbahçe, ilk devrede oynadığı oyunun karşılığını aldı. Özellikle Mehmet Ekici’nin varlığı hücum çeşitlemesini artırmıştı. Barış ve Valbuena, özellikle ilk yarıda Ekici’ye eşlik eden isimlerdi.

EKİCİ İSTESE BU KADAR SAKATLANAMAZ

Maçın ikinci yarısında, kaldığı yerden devam eden bir Fenerbahçe takımı vardı. Hücum gücü yüksek bir takıma karşı oynamak kolay değildir. Kasımpaşa’nın bitiriciliğini de ön plana koyarsak, defans oyununu iyi oynamak zorunda kalmaları bütün riskleri almalarının önüne geçti. Mehmet Ekici ve Valbuena’nın çıkması atak gücünün azalmasına yol açtı. Özellikle pas hataları Fenerbahçe’yi zorlayan en önemli nedendi. Yapılan her pas hatası da Kasımpaşa’nın tehlike yaratması anlamına geliyordu. Yeteneğine güvendiğim Benzia’nın oyuna girdikten sonra ağırlığını koymaması takım adına büyük bir eksiklik oldu. Slimani’yi de maalesef göremedim. Bu arada yine söylüyorum ve yazıyorum; Mehmet Ekici’nin fiziksel olarak tam bir kontrolden geçmesi lazım. Bir futbolcu istese de bu kadar sakatlık yaşayamaz. Fenerbahçe, ilk yarının sonları ve ikinci devredeki oyunuyla 3 puanı belki alabilirdi ama yine karşılarına son vuruşlardaki beceriksizlik çıktı.

Haberin Devamı

MAÇIN ADAMI: DIAGNE

 

Yazarın Tüm Yazıları