Kadıköy’de güzel günler göreceğiz

Yeni Fenerbahçe öncelikle savunma yönünden sınıfı geçti.

Haberin Devamı

Sarı lacivertli takımdaki en büyük fark bütün futbolcuların taktik disipline bağlı kalmasıydı. Cocu’nun futbol felsefesi ‘birlikte oynama’ üzerine kurulu. Bu, hem defansta hem ofansta geçerli. Savunma açısından iyi bir sınav veren F.Bahçe, hücumdaki eksikliğini de doğru bir santrfor transferiyle çözebilir.

PSV Eindhoven’de son derece başarılı bir dönem geçiren Phillip Cocu’nun Fenerbahçe’de işinin hiç kolay olmayacağı belliydi. Hollandalı teknik adamın öncelikle ‘anlayış’ devrimi yapması gerekiyordu ki, Benfica maçı öncesindeki Fenerbahçe ile Lizbon’da izlediğimiz takım arasında büyük fark vardı.

En önemli fark en geridekinden en uçtakine dek bütün futbolcuların taktik disipline bağlı kalmaya gayret etmesiydi. Cocu’nun futbol felsefesi ‘birlikte oynama’ üzerine kurulu. Bu, hem defansta hem ofansta geçerli. Yeni Fenerbahçe’nin öncelikle savunma yönünden sınıfı geçtiğini belirtmeliyim. Benfica gibi güçlü bir rakibin baskılı futbolu karşısında bile doğruları yaptılar. 

Haberin Devamı

FERNANDAO VE JANSSEN GİBİ...

FUTBOLUN temeli savunmayla başlar, sonrasında hücumu geliştirirsiniz. Şu an Fenerbahçe’de eksik olan bu. Peki, hücum nasıl gelişecek?

Öncelikle iyi bir santrfora, kanatları etkili kullanabilen beklere ve orta alandan ileriye destek verecek futbolculara sahip olmak gerekiyor.

Bu noktada Andre Ayew ve Josef de Souza’nın takıma katılmasının pozitif etki yapacağı düşüncesindeyim.

Santrfor konusuna Benfica rövanşına kadar çözüm bulmak lazım. Diri ve güçlü bir son adamla çok daha etkili bir Fenerbahçe izleyebiliriz. Esasında Fenerbahçe şu an Fernandao ya da Janssen gibi birini arıyor. Soldado, fiziksel özellikleri itibariyle bu beklentiyi karşılayacak tarzda bir oyuncu değil.

Ofansta kendisinden çok şeyler beklediğimiz Valbuena, taktiksel olarak savunmaya yardım etti ancak hücuma gereken katkıyı yapamadı.

FENERBAHÇE İYİ YOLDA SORUNLAR ÇÖZÜMSÜZ DEĞİL

HÜCUM performansı anlamında Fenerbahçe’de en çok merak ettiğim oyuncu Şener... Isla, Benfica maçında top kayıpları ve pozisyon hataları yaptığı gibi, hücuma da yeterli katkıyı veremedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de gördüğüm bir başka eksiklik fizik kondisyon seviyesi idi. Zaten Cocu da maçtan sonraki açıklamalarında bundan yakındı. Bunun da zamanla aşılabilecek bir sorun olduğu kanaatindeyim.

Sonuç itibariyle Fenerbahçe şu an iyi yolda. Yukarıda anlattığım sorunlar kesinlikle çözümsüz değil. Takımın ihtiyaç duyduğu nitelikte bir santrfor transferi ve doğru antrenman metotlarıyla fizik kondisyon seviyesinin yükseltilmesi., özlenen Fenerbahçe’yi geri getirebilir.

Ben bu bağlamda başkan Ali Koç ve Phillip Cocu’ya çok güvendiğimi ifade etmek istiyorum. Bütün Fenerbahçeliler artık ‘Kadıköy’de güzel günler göreceğiz’ sözünü yürekten söyleyebilirler.

Haberin Devamı

1- KIYAFETi KUSURSUZDU

PHILLIP Cocu, Benfica maçında, fit vücuduna iyi oturan takım elbisesi ve kravatıyla çok şık bir görüntüdeydi. Hollandalı teknik adam, teknik ekibi ve futbolcularıyla girdiği diyaloglar sırasında da karizmatik bir duruş sergiledi.

2- TRiBÜNE OYNAMIYOR

HER zaman ciddi ve soğukkanlı olmasıyla bilinen Phillip Cocu, bu özelliğini Benfica maçında da gösterdi. Vitor Pereira gibi kendini yerden yere atan, agresif tavırlar sergileyen ve tribüne oynayan bir hoca değil.

3- GERiLiMDEN ESER YOKTU

COCU, Benfica maçında oyunun gidişatı ne olursa olsun soğukkanlılığını yitirmedi. Suratında gerilim ve öfkeden eser yoktu. Hollandalı hoca bu özellikleriyle F.Bahçe’nin geçen yılki hocası Aykut Kocaman’a çok benziyor.

Haberin Devamı

4- BiREYSEL DEĞiL GENEL ELEŞTiRi

Hollandalı hocalar kaybettikleri maçlardan sonra genelde direkt konuşur ve isim vererek suçlamaktan çekinmez. Ancak Cocu, basın toplantısında son derece sakindi, futbolcuları eleştirmedi, genel eleştirilerde bulundu.

Yazarın Tüm Yazıları