Hızlı oynayınca kazandı

Şampiyonluk yarışında olmak istiyorsanız kendi sahanızda oynadığınız maçlarda kolay kolay puan kaybetmemeniz lazım. Trabzonspor’u, bugüne kadar kendi sahasında yaptığı puan kayıpları zirve yarışında bu kadar geriye düşürdü.

Haberin Devamı

Bordo mavili takım oyunu çok yönlü oynayabilecek isimlere sahip. Yusuf, Sosa, Abdülkadir ve Rodallega her an oyunun yönünü ve gidişatını değiştirebilecek oyuncular. Trabzonspor maçın ilk devresinde oyunu kontrolünde tutmayı başardı. Topa sahip olmanın yanında dengeli oyunu acele etmeden, sabırla oynadılar.

İlk yarıdaki tek eksikleri hücum bölgesindeki hareketli oyunu gerektiği kadar hızlı yapamamalarıydı. Trabzonspor ikinci yarıda daha hızlı oynayarak hem atakların hem de pozisyonların sayısını artırdı. Baskılı oyunun karşılığını ilk olarak Abdülkadir’in kazandırdığı penaltı golüyle alan Trabzon, hemen 1 dakika sonra ikinci golü bulunca iyice rahatladı. Bu maç hepimize şunu bir kez daha gösterdi; Trabzonspor, özellikle evinde oynadığı maçlarda öne geçtikten sonra taraftarıyla beraber coşup, iştaha gelen bir takım. Dün de böyle oldu. Arka arkaya gelen 3 galibiyetle artık Trabzonspor’un da zirve yarışa ortak olduğunu rahatlıkla söylememiz mümkün.

Yazarın Tüm Yazıları