Futbol böyle bir şey: Acımasız ve adaletsiz

Fabri ve Marcelo’nun hatasından gelen gol, yıllar önceki G.Saray-F.Bahçe maçında sarı lacivertli defans oyuncuları ve Volkan’ın hatası sonucu yenilen Shabani Nonda golünü hatırlattı.

Haberin Devamı

İKİ takım için de stresi, baskısı ve önemi büyük bir maçtı. Önemli olan bunu sahada en iyi kavrayıp, futbol felsefesini doğru biçimde yansıtabilmekti. Ve görüldü ki, maç öncesi iki takım için de öngörüler gerçekleşti. Maçta belirleyici olacak takım Beşiktaş’tı. Siyah beyazlıların bu sınavın üstesinden nasıl geleceği merak konusuydu. Fenerbahçe ile oynanan kupa maçının Beşiktaş’a bir rehber olduğu gerçeğini dün gece gördük.

İLK 15’TEN SONRA AÇILDI

Kontrollü ve dengeli geçen ilk 15 dakika sonrasında gerçek kimliğine bürünen bir Beşiktaş takımı izlemeye başladık. Quaresma bu dakikadan sonra sazı eline aldı ve tabiri caizse çaldı! Bütün pozisyonların başlangıcında ve devamında hep onu gördük. Fenerbahçe’nin sol tarafını o kadar zorladı ki, ve nihayetinde de golü attırmayı başardı. Bu golün etkisini ikinci yarıdaki Beşiktaş oyununda gördük. Tamamen oyunun hakimiyetini ele geçiren Beşiktaş, hep ikinci golü kovaladı.

Haberin Devamı

Kovalamasındaki en büyük neden de temposu düşük oyunlarda F.Bahçe’nin hiç umulmadık anlarda gol atabilme özelliğini bilmesiydi. Bu yüzden çok çabaladı ama, hem Volkan hem de F.bahçe defansının son müdahaleleri 2. gole engel oldu.

Futbolun ne kadar acımasız ve adaletsiz olduğunu dün bir kez daha gördük. Fabri ve Marcelo’nun hatasından gelen gol, tıpkı yıllar önce bir G.Saray-F.Bahçe maçında, sarı lacivertli defans ve kaleci Volkan Demirel’in hatasıyla gelen Nonda golü gibiydi.

ALKIŞLAR QUARESMA’YA

QUARESMA, şampiyonluğu ne kadar istediğini bizlere gösterdi. Maçın başından sonuna kadar Beşiktaş’ın hem sahadaki lideriydi hem de yöneten ismiydi. Ki, bu çabalarının neticesini alamamış olsa bile dünkü futbolu alkışı hak etti.

TOLGAY ATILMALIYDI

Fırat Aydınus dün mümkün olduğunca maçta gözükmemeye çalışsa da, sertliklere müsamaha gösterse de, her iki takımı sahada eksik bırakmamaya çalışsa da Fenerbahçeli oyuncuların son dakikalardaki gerginliği buna engel oldu. Maçtaki en büyük hatası 22. dakikada kırmızı kartla oyundan atılmayı gerektirecek bir hareket yapan Tolgay Arslan’ı es geçmesiydi. Ama onun dışına klasına yakışan ve beklentilere cevap veren bir yönetim gösterdi.

Haberin Devamı

ADVOCAAT ETKİSİ

ADVOCAAT bu sezon ilk kez bir derbiye takımını bu kadar iyi hazırlamıştı. Sahada ne yapacağını bilen ve nasıl oynayacağını bildiğimiz F.Bahçe’yi dünkü ikinci yarıdaki hamleleriyle canlandırmasını bildi. Attıkları gol şans golü olsa da, aslına baktığımız zaman futbol felsefesini yine tam anlamıyla sahaya yansıttığını gördük. Advocaat’ın bu futbolu büyük maçlarda işe yarar mı, alınan sonuçlara bakarsanız evet...

Yazarın Tüm Yazıları