F.Bahçe'nin verdiği tarihi mesaj

Müthiş bir derbi izledik. Maç iki takıma da gitti geldi.

Haberin Devamı

F.Bahçeliler alkışı daha fazla hak etti. Neden mi? “Benim büyüklüğümü bulunduğum konum belirlemez” haykırışıyla hareket ettikleri için.

UZUN yıllardır derbi oynayan ve izleyen biri olarak dün benim için bir ilkti. İki takımın lig hedefleri çok farklıydı. Hep konuşuruz, yazarız ‘derbilerin favorisi yoktur, ne olacağını bilemezsiniz’ diye. Bu, sahada parametrelerin değişmesiyle gerçekleşen bir durumdur. Stattaki atmosfer o kadar canlıydı ki, Beşiktaşlı futbolcuların da futbol isteği ile farklı bir noktaya geldi. Ve neticesinde öyle bir maç başlangıcı oldu ki, bir anda skor 2-0 a geldi. Bu gollerde Başkahraman Gökhan Gönül’dü. İlk golü attı, penaltı yaptırdı. En güzeli de attığı golden sonraki tavrıydı. Bravo Beşiktaş için coşku, istek ve doğru oyun sahada olunca ilk 15 dakika, hele bir de rakip pozisyon hataları içerisinde iken bu skoru yakalamak zor olmadı.

Maçın adamı: Dirar.

Haberin Devamı

DIRAR FIRSATI KAÇIRDI

Fenerbahçe için o kadar zor bir süreç yaşanmaya başladı ki, deplasmandasınız, iki gol yemişsiniz ve buradan geri geleceksiniz.. Bunun için birçok şeyi sahada doğru yaparken kalende bir gol daha görmemen lazım... Fenerbahçe, orta sahada Beşiktaş’ın baskısını kıramayınca üstünlük hep siyah beyazlılarda kaldı... Pozisyon üretmede çok zorlandı. Ona rağmen maça ortak olma sansını Dirar’la yakaladı ama Mirin buna izin vermedi... Defansif hatalara bir yenisini de ekleyen Fenerbahçe’de, bu hatayı affetmeyen Burak oldu ve kimilerine maçın bittiğini ilan eden golü attı.

YANAL’IN DOKUNUŞLARI

İKİNCİ yarıya Ersun Yanal iki değişiklikle başladı. Beşiktaş ise 3-0 önde olmanın getirdiği avantajla, kontrollü ve dengeliydi. Yapılan değişiklikler Fenerbahçe’nin biraz hareketli olmasını sağladı. Dirar’ın ortasında Zajc ile gelen gol ve ardından Sadık’ın kafayla attığı gol bir anda dengeleri bozdu. Bu gol Fenerbahçeliler’in moralini yükselttiği gibi, Beşiktaşlılar’ı strese soktu.

ALKIŞIN BÜYÜĞÜ FENERBAHÇELiLER’E

SADIK’ın golünden sonra Beşiktaşlı futbolcuların işi hiç kolay değildi. Tam bunları düşünürken Hasan Ali’nin golü geldi. İşte bu gol, maçın tekrar başladığı an oldu. Cesareti yakalayan Fenerbahçe, öne geçebilecek fırsatları bulsa da netice değişmedi. Şoka girmiş Beşiktaşlılar, bir türlü oyuna ortak olamadı. Ne zaman Quaresma girdi; Beşiktaş adına pozisyonların oluşmasını sağladı.

Haberin Devamı

Müthiş bir derbi izledik. Maç, iki takıma gitti geldi. İlk yarı Beşiktaş, ikinci yarıda Fenerbahçe ve ortaya çıkan nefis futbol ve bol gol.

Her iki takımı da tebrik etmek lazım. Ama F.Bahçeli futbolcular alkışı daha fazla hak etti. Neden mi? “Benim büyüklüğümü bulunduğum konum belirlemez” haykırışıyla hareket ettikleri için.

 

Yazarın Tüm Yazıları