Defans hatalarının lideri

Eğer pozisyon bilgin yoksa istekli olmak, mücadele etmek yetmez.

Haberin Devamı

Savunma hataları ile ilgili bir sunum yapılsa F.Bahçe bu konuda lider olur. Bazen şaka gibi geliyor insana bu kadar basit hatalar nasıl yapılır diye.

FENERBAHÇE geçen hafta Beşiktaş karşısında, belki de 20-30 yılda bir izleyebileceğimiz bir maç oynadı. 3-0’dan geri dönüşleri ve onurlu bir duruş sergilemeleri takdire şayandı. Rakibe saygı duyulacak, iş ciddiye alınacak, motivasyon ve konsantrasyon üst seviyede olacak... Geriye kaldı hocanın dediklerini sahada uygulamak.. Fenerbahçe’nin en çok zorlandığı olay, böyle müsabakalara, büyük maçlardaki gibi hazırlanamayışı ve iyi futbol oynayamayışı. Taraftar zaten her türlü şartta destek için hazır bekliyor. Yeter ki onların beklentilerine biraz cevap verilsin. Tıpkı geçen haftaki derbide olduğu gibi... Rizespor ligin son 6 haftasında müthiş bir çıkış yakaladı. İlk yarıda aldığı sonuçlarla düşmenin en kuvvetli adayı iken, küme düşme hattının üstüne çıkmayı başardı. Ama kendileri için tehlike hâlâ devam ediyor. Asıl önemlisi oynadıkları futbol ve sahada ortaya koydukları karakteristik duruş. Bununla beraber devre arası yapılan nokta transferlerin takıma olan katkılarını da bu haftaya kadar net bir şekilde gördük. Tabii burada yapılan transfer planlamasının doğruluğu da ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

HATAYA MEYiLLi TAKIM

Coşkulu, istekli ve ateşli bir taraftarın önünde başlayan maçta daha ‘Acaba nasıl bir oyun olacak?’ diye düşünürken Rize’nin golü geldi. Gol de duran toptan oldu. Fenerbahçe ne çektiyse sezon başından beri defansif pozisyon yanlışlıklarından çekti. Tıpkı yenilen ilk goldeki gibi. İstekli olmak, agresif hareket etmek koşmak ve mücadele etmek bazen yetmez. Eğer pozisyon bilgisi eksik olursa hataya meyilli bir takım haline gelirsin. Her şey mükemmel iken maça 1-0 geride başlamak Fenerbahçeli futbolcuların iştahını hiç kesmedi, aksine daha da artırdı. Kurdukları baskılı oyunda bulmaları gereken tek şey pozisyonlardı.

HÜCUMDA GEREKSiZ TELAŞ

F.BAHÇELi futbolcular 1-0 geriye düştükten skoru lehlerine çevirmek için çok uğraştılar. Orta alandaki baskılı futbol iyiydi. Fakat hücum bölgesindeki telaşlı oyun birçok şeyin önüne geçti.. Ama golü de yine duran toptan Serdar Aziz’le buldular. Bu golden sonra kurulan baskı fazla pozisyon getirmese de, nihayetinde Soldado ile öne geçmeyi de bildiler.

Haberin Devamı

RiZE ‘TAŞ GiBi TAKIM’ OLMUŞ! TEBRiKLER

DEVRE biterken Rizespor’un 10 kişi kalması F.Bahçe’nin sahip olduğu avantajlara bir yenisini eksikledi. Eksik kalan rakibine karşı fazla olduğunu hissettirmenin yolu, top neredeyse orada kuracağın baskıdan geçer. Fenerbahçe ikinci devre bunu yapmaya belki çalıştı ama inanılmaz pas hataları yapmaları maçı zora soktu. Her çıkışta, her atakta topu rakibe teslim ettiler. Bu zaafın üzerine topsuz oyunda zayıf kalmaları da eklenince kalelerinde ikinci golü gördüler. Defans hataları ile ilgili bir sunum yapılsa Fenerbahçe bu konuda sanırım lider olur. Hakikaten bazen şaka gibi geliyor insana bu kadar basit hatalar nasıl yapılır diye? F.Bahçe’deki bu dengesiz gidişat devam ederse, taraftara şartlar ne olursa olsun rahat bir maç izlettiremeyecekler gibi görünüyor. Rizespor’u tebrik ediyorum. Hani derler ya; taş gibi takım. Gerçekten de öyle olmuşlar.

Maçın adamı: Valbuena.

Yazarın Tüm Yazıları