Aykut Hoca değiştirdi

FENERBAHÇE’de işler saha içinde iyi giderken, rakiplerin de puan kaybetmesi, sarı lacivertliler açısından tabloyu daha da olumlu hale getirdi. Dünkü rakip Karabükspor’un lig sonuncusu olması belli ki Fenerbahçe’nin saha içerisinde rahatlamasını sağlamıştı.

Haberin Devamı

İlk yarı mücadele vardı, istek vardı ama en fazla var olan şey, söylediğimiz gibi rahatlıktı. Ve bunun sonucunda sahada ilk devre gözükmeyen bir Fenerbahçe’yi izledik. Tam tersi Karabük takımı ciddi bir puan mücadelesi içerisindeydi. Sonuçta bu maçtan alınacak 1 puan ya da puanlar, kümede kalma adına atılacak adımların başlangıcı olacaktı.

Aykut hoca ikinci yarıda Şener-Valbuena değişikliği yaparak oyuna müdahelede bulundu. Devre arası soyunma odasında konuşulanlarla beraber, bu değişiklik etkisini hemen gösterdi.

Sezon başından beri en iyi futbolunu oynayan Mehmet Topal’ın golü bir Aykut Kocaman golüdür. Ve sonrasında müthiş bir Valbuena golü.

ARTIK GÜVEN VERİYOR

Fenerbahçe çok iyi oynamadı ama kalitesi ve mücadelesiyle 3 puanı aldı.

Maçta gözüme çarpan en önemli nokta şuydu; Fenerbahçe 60’ıncı dakikadan sonra kopuk kopuk oynadı. Kasımpaşa maçında ön tarafta kazanılan her topta en az 5-6 kişi olan Fenerbahçe, dün bu kopukluktan dolayı bunu gerçekleştiremedi. Eğer bunu yapsaydı çok daha farklı bir skor elde edebilirdi.

Haberin Devamı

Ama tabii ki önemli olan bu yarışta kazanıp, yukarıdaki iddiayı devam ettirebilmektir.

Dün Fenerbahçe’nin en önemli artısı rakibi kalesinden uzak tutmayı başarmasıydı. Bunun başlıca nedeni Mehmet Topal-Souza ikilisinin görevlerini iyi yapmasıydı.

Fenerbahçe kazandıkça futbolcular birbirlerine ve taraftarlara güven vermeye başladı.

Tribündekiler de, ekran başındakiler de Fenerbahçe’nin artık kolay yenilmeyeceğini, mücadelesine kaliteyi de eklerse her maçı kazanabileceğini görüyor. Bu durum, Fenerbahçe takımı için kredi anlamında büyük bir artı.

MAÇIN ADAMI: VALBUENA

-İKİNCİ yarıda oyuna girip maçın gidişatını değiştirdi. Attığı ve attırdığı gollerle, “Ben bir profesyonelim. Görev verilmezse de, verilse de oynamaya, en iyisini yapmaya hazırım” dedi.

 

Yazarın Tüm Yazıları