Alışkanlığı yarım bıraktılar

OSMANLISPOR maçının ne önemi vardı?

Haberin Devamı

 

Puan farkının açılmasını önlemek.Son 3 karşılaşmada elde edilen galibiyetleri güçlendirmek. Yani galibiyet alışkanlığını sürdürmek. Milli maç arasına girerken, kafalardaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak.

 

Advocaat’ın ve futbolcularının düşündükleri muhtemelen bunlardı. Olması gereken de buydu. Planı bozan, Mustafa Reşit Akçay’ın Osmanlıspor’unun maça başlama stratejisiydi. Baskılı başlayarak gol bulma düşüncesindeki futbol anlayışı, belki bizlere tersti. Fakat öyle başladılar ve golü de buldular. Zaten Osmanlıspor’un istediği de buydu. Sonrasında alışılmış, klasik Osmanlıspor anlayışını son düdüğe kadar gördük.

 

Haberin Devamı

VOLKAN FAKTÖRÜ

 

F.BAHÇE erken yediği golün şokunu atlattığını verdiği tepkiyle gösterdi. Oyun olarak kontrolü eline aldığı ilk yarı boyunca orta alanda kenetlenmiş bir şekilde, agresif defans yapan Osmanlıspor’u bir türlü geçemediler. Duran top ve kornerlerden ancak gol atabilirlerdi. Onu da başaramadılar.

 

Fakat Volkan Demirel’in kurtardığı bir pozisyon (Diabate’nin pozisyonu) var ki... Fener’i ayakta tuttu. Fenerbahçe, Lens’in yokluğunu maç boyunca hissetti. Sow’un etkisiz oluşu, bütün kanat yükünü Volkan Şen’e yükledi. Volkan da karşısında Osmanlıspor’da oyundan çıkana kadar en iyi isimlerden biri olan Koray’ı buldu. Fenerbahçe’nin en büyük silahı olan kanatlar işlemez bir halde yoluna devam etti. 

 

TEK ARTISI GOL OLDU

 

SON haftalarda alıştığımız Josef ve Ozan Tufan performansı sahada yoktu. Bunun sebebi; Osmanlıspor’un çok iyi bir kontratak takımı olmasının verdiği tedirginlik ve ayrıca Osmanlısporlu oyuncuların bu iki ismi çok iyi şekilde marke etmesiydi.

 

 

Haberin Devamı

İkinci yarı Advocaat’ın sistem ve oyuncu değişikliklerinde tek artısı Robin van Persie’nin attığı goldü. Ama 65. dakikadan sonra şunu gördük; her iki takım da yoruldu.◊ Takımların yaşadığı yorgunluk esnasında Stoch veya Alper’den, Fenerbahçe’ye olan katkılarının ön plana çıkmasını beklerdim. ◊ Onlar da vasatın altında kalınca Fenerbahçe sadece Emenike ile sadece bu kadar yapabildi. Dünkü maçta iki takım da 2’şer puan kaybetmedi, birer puan aldı.

Yazarın Tüm Yazıları