1 kırmızı 2 kader adamı

BEŞİKTAŞ maçı kazanmışsa, galibiyetin kader adamları Şenol Hoca ve Diego’dur. Neden mi Şenol Hoca?

Haberin Devamı

Beşiktaş hafta içinde çok önemli bir maç kazanıp geldi. Fiziksel ve zihinsel yorgunluk tavan yapmışken, fiziksel olarak az çok hazır olabilirsiniz belki ama mental olarak yeterli motivasyona kavuşabilmeniz zordur.

 

Belli ki Şenol Hoca, Antalyaspor’un ligdeki konumuna bakmadan, sahip olduğu potansiyelin farkına varıp çıkabileceği en ciddi 11’le sahaya çıkmış.

 

Bu herkese verilen bir mesajdı; “Maç zor geçecek. Hepimiz hazırlıklı olmalıyız.”

 

Bana göre dengeli giden maçta Aboubakar’ın attığı gol değil, Diego’nun atılması iki takım adına kader anıydı.

 

Beşiktaş’ın yorgunluğu fazla hissetmesi, futbolcuların, “Nasıl olsa kazanırız” düşüncesi içerisinde olması, maçta yüksek seviyede konsantrasyona ulaşamamalarının nedeniydi.

 

Haberin Devamı

Ama her şeye rağmen, Antalyaspor’un atağa çıkarken kaptırdığı topla maçın yıldızı Aboubakar’ın bulduğu gol devreyi önde kapatmalarını sağladı.

 

ANTALYA BOYUN EĞDi

 

İkinci yarı Beşiktaş, maçı koparacağı fırsatları başlarda elde etse de bunu başaramadı. Sonrasında fizik gücü düşen Antalyaspor, Beşiktaş’ın oyununa boyun eğmek zorunda kaldı.

 

TAKIMLAR EŞiT KALSAYDI...

 

RIZA Hoca takımını o kadar iyi hazırlamış ki, yukarıda da belirttiğim gibi düzenini bozan şey Diego’nun atılmasıydı.

 

Beşiktaş’ı öyle iyi analiz etmiş ki, hem kalesine yaklaştırmadı hem de her bölgeye önlem aldığını gösterdi. Artı, zaafları değerlendirip rakibin kalesine cesurca gitti. Antalya, oyuncu eşitliği kalıcı olsaydı, böyle bir yenilgi değil de, puan veya puanlar alarak evine dönebilirdi.

 

Haberin Devamı

Attıkları 2. ve 3. gol, Antalyaspor’un oyundan düşmesinin eseriydi. Ama bir 2. gol var ki; atak Fabricio’dan başlayıp Talisca’da noktalandı. Bu, derslerde anlatılabilecek tarzda güzel bir goldü. Şenol Hoca için belki de iyi oyundan çok, kazanılması gereken bir 3 puanı, 3 golle almaları ve yollarına devam etmeleri dün akşam Beşiktaş adına çok önemliydi.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları