Adı Ali Ay ise banko oynayın!

Türkiye Süper Ligi 2017 2018 yılı galibiyet beraberlik için verilecek rakamlara bir bakalım. 2017 2018 sezonunda Türkiye Futbol Federasyonu hoş geldiniz ücreti olarak Süper Lig takımlarına 9 Milyon TL ödeme yapacak.

Haberin Devamı

Süper Lig 2017 2018 Sezonunda Galibiyet primi 670.000 Dolar, Beraberlik primi 335.000 Dolar olarak belirlendi.
2017 - 2018 Yılı Süper Lig şampiyonu olan takım tam 8 milyon 900 bin dolar ödenecek. Süper Ligi 2. bitiren takım 7 Milyon 200 Bin dolar prim alacak. Üçüncü takım 5 Milyon 340 Bin dolar, Dördüncü takım 3 Milyon 500 bin dolar beşinci olarak takım ise 1 milyon 700 bin dolar bonusu kasasına koyacak.
Yani Süper Lig’de oynayan bir takıma paralı yönetici değil, akıllı yönetici lazımdır. Parayı veren zaten fazlasıyla geri alıyor.
Bu tabloya bakınca Ali Ay ve Yedeklerden oluşan Yönetiminin Bursaspor kasasını nelerden mahrum ettiğini görürüz.
Ali Ay dövize bağladığı alacaklarını fahiş şekilde fazlasıyla tahsil ederken, anlamsız, basiretsiz ve beceriksiz transferlerle bir yandan kasayı boşaltmış, öte yandan kaynaklarını kurutmuştur.
Kolej, Kendir Yaylası projeleri ve dahası Ali Efendinin esamisi yokken konuşulan ve tahsisi yapılan işlerdir. Bu gün son kez formamızı giyen Batalla’yı bile Ali Ay değil, Recep Bölükbaşı ikna ederek getirmiş, olağanüstü kongre kararı alınınca imzayı yeni yönetime bırakmıştır.
Çaycısına, bahçıvanına, bekçisine, kameramanına üç ayda bir maaş ödeyen bir kafadan proje çıkar mı?
Ali Ay’ın aklı ancak üç aylık sakat adama 800 bin Euro vermeye çalışır. O garibimde giderayak kariyerinde ilk kez kendi kalesine gol atar. Bizi yine paradan eder.
Ali Ay’ın dünyası basiretsiz yönetim yanlışları sonucunda yaşananlarla doludur. Uzak diyarlardan gelen paralarla piyasaya tutunduğu iddiaları vardır.
Borç, bütçe, banka kredileri, futbolcu transfer taksitleri ve personel maaş alacakları ödenemez durumdadır.
Bir Başkan seçilirken taahhüt ettiği hiçbir şeyi gerçekleştiremez hatta daha da kötüleştirebilir mi?
Adı Ali Ay ise banko oynayın.
Son maçımızda bile giderayak Gençlerbirliği’ne 670 bin dolar yolluk veriyoruz. Bu kadar hovarda olursan asgari ücretli çaycının parasını bile utanmadan 3 ay geriden ödersin.
Bu da ancak Ali Ay’a yakışır.
Herkesin İlhan Cavcav ligi dediği ama bizim için Ay’larla Kabus sezonunu son maçımızda da kaybederek bitirdik. Gençlerbirliği’ne 1-0 yenildik.
İşimiz son maça kalsaydı bugün ağıtlar yakacaktık.
Şimdi seçim zamanıdır.
Bu seçimler ezikliğe hayır seçimi olmalıdır.
Bu seçimler dik duruşa evet seçimi olmalıdır.
Bu seçim Bursa’da her konuda düşük profile hayır demenin miladı olmalıdır.
Kim olursa böyle olsun ama eğer kongre hala bu anlayışa yürü ya kulum derse ben yokum!

 

Yazarın Tüm Yazıları