Tuhaf ve dengesizdir, kolay penaltı verir

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Beşiktaş’ın Lyon ile yarın deplasmanda oynayacağı çeyrek final ilk maçına İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz atandı.

Haberin Devamı

40 yaşındaki Lahoz 2008 yılında İspanya La Liga’ya terfi etti ve 2011’de FIFA hakemi oldu. Genellikle Şampiyonlar Ligi maçlarında görev alıyor.

Lyon-Beşiktaş karşılaşması UEFA finali yolundaki en önemli maçlardan biri. Bu nedenle bu müsabakaya elit kategoriden bir hakemin atanması çok doğru.

Lahoz, yönettiği karşılaşmalarda orta sahada çaldığını ceza alanı içinde de çalabilen ve çok kolay penaltı veren bir hakem.

GENELDE BÜYÜKLER KAZANIYOR

 LAHOZ orta sahada ne çalıyorsa ceza alanı içinde de çalabilen bir hakem. Bazen tuhaf, dengesiz kararlar verebiliyor. Herkesin faul beklediği pozisyonu oynatabiliyor. Ya da “Ne var bunda?” dediğimiz pozisyona faul çalabiliyor.

Beşiktaşlı oyuncuların bu bakımdan ceza alanı içinde ve ikili mücadelelerde çok dikkatli olmaları gerekiyor. EURO 2016 elemelerinde Türkiye’nin Hollanda’yı 3-0 yendiği maçta ceza alanına girmek üzere olan Hollandalı oyuncuyu Caner formasından abartılı bir şekilde çekmesine rağmen pozisyona ‘Devam’ dedi; devamında da Türkiye üçüncü golü attı.

Haberin Devamı

Lahoz’un yönettiği maçlarda genellikle büyük takımların kazanıyor olması ise öne çıkan bir başka önemli özelliği.

Yazarın Tüm Yazıları