G.Saray-Beşiktaş derbisini Bayarslan yönetsin

Pazar günü Trabzon'da kabus yaşayan, aradan 48 saat geçmeden Manchester kentinde Cüneyt Çakır ile gururlanan hakemlerimiz bu hafta maçları 2 dakika geç başlatacak. Ancak Trabzon maçlarında yaptıkları hatalardan dolayı Süper Lig'de görev alamayan Süleyman Abay, Çağatay Şahan, Deniz Ateş Bitnel'e bu hafta maç verilmesi, haftaya da Galatasaray-Beşiktaş derbisini Volkan Bayarslan'ın yönetmesi, en az Cüneyt Çakır'ın başarısı kadar hakemlere moral verecektir.

Haberin Devamı

Ülke hakemliği ve futbolu pazar gecesi Trabzon'da kabus yaşadı. Aradan sadece 48 saat geçti; İngiltere'nin Manchester kentinde Manchester City ile Real Madrid takımları arasında oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final ilk karşılaşmasında hakem Cüneyt Çakır ile yardımcıları Cem Satman, Tarık Ongun ilave yardımcıları Hüseyin Göçek, Barış Şimşek ve dördüncü hakemi Serkan Ok, muhteşem yönetimleri ile bir kez daha UEFA'nın takdirini alarak Avrupa'nın zirvesine oturdu.

Müthiş performansı, pozitif futbola katkısı, oyuna kazandırdığı tempo, oyuncularla iletişimi, yardımcılarıyla işbirliği, UEFA kriterlerini doğru yorum ve uygulamalarıyla Çakır, rakiplerinden uzak ara önde olduğunu gösterdi. Fark yarattı ve "EURO2016 ya hazırım. Final benim olacak" dedi.
Kendi liginde oynanan maçta kendi insanından biri çıkacak hakemini dövecek, ülkeyi dünyaya rezil edecek ama 48 saat sonra yine bir Türk hakemi çıkacak; ekibiyle birlikte Avrupa'nın takdirini kazanacak, alkışlanacak. UEFA'ya üye diğer 53 ülke de sana gıptayla bakacak!

Haberin Devamı

Sizce de bu iş de bir tuhaflık yok mu?

Aslında hepimiz sorunun nerede olduğunu biliyoruz. Ama hala daha görmemekte ısrar edip susmaya, üstünü örtüp halının altına süpürmeye, kendimizi kandırmaya devam ediyoruz. Ne acı değil mi!..

BU SEZON ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE 7 MAÇ YÖNETTİ
Sezon başından bu yana UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 7, UEFA Avrupa Ligi'nde 1, 2016 Avrupa Şampiyonası grup ve play-oflarında 2, Kolombiya, Katar ve Suudi Arabistan'da 1'er kritik maç yöneten Cüneyt Çakır şüphesiz UEFA'nın en formda hakemi.

Manchester City ile Real Madrid arasındaki Şampiyonlar Ligi yarı finalinde muhteşem bir yönetim gösteren Cüneyt Çakır'ın bu sene Şampiyonlar Ligi final şansı yok. Çünkü UEFA şu ana kadar aynı hakeme bırakın arka arkaya vermeyi, iki kez bile final vermedi.

Hakemler genellikle UEFA Avrupa Ligi finalinden sonra Şampiyonlar Ligi finali yönetirdi, ama Çakır direkt Şampiyonlar Ligi finali yönetti. Eğer UEFA 'Cüneyt Çakır'ın bu form durumundan faydalanmalıyız' derse UEFA Avrupa Ligi finali neden olmasın...

Haberin Devamı

Haaa... Gelmese de kayıp değil. Aldığı maçlar ve performansıyla zaten UEFA ve FIFA'nın göz bebeği durumunda.

EURO2016 FİNALİNİN EN GÜÇLÜ ADAYI
Avrupa ve dünya arenasında müthiş verimli bir sezon yaşadı. Yarı final ve finallere bizi öyle alıştırdıki, şimdiden 2016 Avrupa Şampiyonası'nda finalin tek ve en güçlü adayı diyebiliyoruz.

Hakemler bu hafta maçları 2 dakika geç başlatacak. Bu, mutlaka etkili ve olumlu bir mesaj olacaktır.

Ancak Trabzonspor maçlarında yaptıkları hatalardan dolayı Süper Lig de düdük çalamayan Süleyman Abay, Çağatay Şahan, Deniz Ateş Bitnel'e bu hafta maç verilmesi, haftaya da Galatasaray-Beşiktaş derbisini Volkan Bayarslan'ın yönetmesi, dün gece Cüneyt Çakır ve ekibinin verdiği moral kadar hakemlere moral verecektir. Ama veremezler...

Yazarın Tüm Yazıları