Vites

Vites, motorlu taşıtlarda güç ve hız değiştirmeyi sağlayan dişli donanımıdır. Taşıt, ilk harekete geçerken, hız kazanırken, yokuş çıkarken ve inerken, tekerleklerden motora değişen yükler intikal eder.

Haberin Devamı

. Motorun devamlı yüksek devirde dönmesi hem yakıt sarfiyatını arttırır hem de mekanik aksamların hasara uğramasına sebep olur. Farklı büyüklükteki yükleri, en iktisatlı şekilde karşılamak üzere motor devrinin değiştirilmesi, bir başka ifadeyle motor gücünün değiştirilmesi istenilir. Bu işlem dişli gruplarından meydana gelen vites donanımı ile sağlanır. Temel olarak 2 çeşit vites vardır. Düz ve otomatik.

       ÂÄ°stanbulspor A.Åž., 11. haftada rakibimiz oldu. BaÅŸkanı, Ömer SarıalioÄŸlu. Takımı bu lige çıkaran, Teknik Direktör Yalçın KoÅŸukavak ile devam ediyor. 15 yeni oyuncusu var. Savunmada OÄŸuzhan Berber, Eslem Öztürk, Tuncer Duhan Aksu, kaleciler Okan Koçuk, Emirhan Emir, Anıl Özer. Orta sahada Ali Dere, Aldin Cajic, Tolga Åžahin, Wellington, Muhammed Demirci, Yunus Emre Yalçın. Hücum hattında Hakan Yılmaz, Nemanja Kojic, Jean-Jacques Bougouhi.

Haberin Devamı

         Müsabaka öncesinde 14 puanla 8.sırada bulunan rakibin 10 haftalık durumuna bakalım;

                           G  B   M  A   Y

İç saha 5 maç     2   2   1   7    5

Dış saha 5 maç  2 Â-    3   3   4

Toplam 10 maç   4   2   4  10  9

         Yalçın hocanın İstanbulspor’unda prensip, topu oynat. 4-1-4-1 dizilişinde ezberlenmiş bir oyun şekli var. Altınordu ve Ümraniyespor’u örnek alıyor. 1 puan için değil 3 puan için sahaya çıkıyor. Kaleci Okan, savunmasını iyi yönetiyor ve açıklarını kapatıyor. Muhsin ve Zeki, savunma yaptığı gibi takımı ileri çıkartıyor ve geriye de hemen geliyor. Sağı solu belli olmayan Kojic, forvet arkasında oynayan Halil ile daha etkili. Rakip forvet hattını durdurma ve geriden hızlı oyun kurma görevi Oğuzhan’da. İbrahim, savunmadan atılan topları sürati sayesinde alıyor. Sarı boğalar, geriye düştükleri maçlarda atak konusunda sıkıntı yaşıyor. Bu maçlarda Zeki’nin savunmadan ileriye çıkıp attığı ve gol olan şutları var. Jean-Jacques, Kubilay ve Yunus, oyuna girdikleri maçlarda faydalı oldular.

Aynı takımlarla oynadığımız maçların sonuçları ve puan durumu;                                 

İstanbulspor A.Ş. 2 - Adanademirspor 2

Haberin Devamı

Balıkesirspor 2 -  Adanademirspor 2

Erzurumspor 4 - Balıkesirspor 3

Erzurumspor 1 - Ä°stanbulspor A.Åž. 0

İstanbulspor A.Ş. 2 - Altınordu 0

Balıkesirspor 2 -  Altınordu 1Â

Ankaragücü 1 - İstanbulspor A.Ş. 0

Ankaragücü 1 - Balıkesirspor 2

                                      O G B  M A Y   P

BALIKESİRSPOR BLT. 4  2  1  1  9  8  7

İSTANBULSPOR A.Ş.  4  1  1  2  4  4  4

       ÂBu bilgiler ışığında maç öncesinde Ä°rlanda Atasözünü hatırladım; yeni süpürge iyi süpürür ama köşeleri bilen de eski süpürgedir.

       ÂSarı BoÄŸalar 3-4-3, Balkes 4-1-3-2 diziliÅŸinde, oyuna baÅŸladı. Ä°stanbulspor, genç oyuncuları, Zeki - Kubilay’la, 1 ve 2. bölgenin direncini yüksek tuttu. Üçlü savunmayı tercih eden Yalçın hoca, ileride daha etkili olmak için iki kanadı da kulanabilen Zafer ve Halil’e görev verirken, forvet Kojic’in arkasında yine Halil’i oynattı. Savunmaya ve baskıya 3. bölgede baÅŸlayan rakip, Balkesin ikramlarını geri çevirmedi. Topların kaptırıldığı yerde Bülent, Cüneyt ve Cumali ne yapıyordu? 36.dakika, maçın kırılma anı; ÅŸansız Abdulkadir’in ÅŸutu direkten dönüyor, dönen topa laubali vuruÅŸ Otoo’dan.

Haberin Devamı

         Balkes kenar yönetimi ikinci yarıya, Cüneyt - Aissati yerine Uğur - Sedat değişikliyle başlayabilirdi. Kanatlar yerine dikine futbolla oyuna ortak olabilirdik. Yapılan değişiklikler sonuç vermediği gibi, düşen orta saha ve savunmanın çok ileri çıkması, rakip kaleye açık vererek yüklenmek, İstanbulspor’un hızlı hücumlarıyla 3 ve 4. golleri getirdi. Vites farkı budur.

         Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçından sonra ikinci defa kalemizde 4 gol gördük.   

         İstanbulspor A.Ş maçıyla birlikte ilk dakikalarda (Adana Demirspor, Elazığspor, Boluspor) yediğimiz gol sayısı 4 oldu.

       ÂÄ°lginç bir ayrıntı; 4 gol yediÄŸimiz  iki maçın birinde Atilla, diÄŸerinde Vukovic kaledeyken, aynı ikili, erken yediÄŸimiz 4 golü, yarı yarıya paylaÅŸmışlar.

Haberin Devamı

         Samsunspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçından sonra 3. deplasman yenilgimizi aldık.

       ÂSon olarak; tarih 2 Kasım, Balıkesirspor Baltok Kulüp duyurusu; Kadro dışı bırakılan profesyonel oyuncularımızdan Okan Alkan ve Burak Çalık, Balıkesir Devlet Hastanesi’nden aldıkları 10 günlük rapor dolayısıyla uygulamaları gereken programını uygulayamamaktadır. Oyunculara antrenman programlarını aksatmamaları adına antrenör tahsis edilmiÅŸ ancak oyuncular aldıkları rapor nedeniyle çalışamamıştır. Okan Alkan’ın raporu 25 Ekim - 4 Kasım, Burak Çalık’ın raporu ise 31 Ekim - 09 Kasım tarihlerini kapsamaktadır. Duyuruda bu raporun içeriÄŸi ve raporu veren doktorun da kim olduÄŸu yazılmalıydı. Siz ne dersiniz ?

Haberin Devamı

         Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan ve şirketleşen, Balıkesirspor görmek istiyoruz.

         Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

Yazarın Tüm Yazıları