Kale korudu

Son iki haftadır, erken ve benzer gol yeme hatasını 5 defa tekrarlayan, bir o kadarını da rakip kaleye atamayan Kırmızı Beyazlılar, günlük hayatımıza girmiş olan ‘’aynı hatayı neden yapmaya devam ediyorsun ..... mısın sen ?’’ sözünü, bu maçlık tekrar etmedi.

Haberin Devamı

22. haftada rakip, Elazığspor’du. Teknik Direktör Mehmet Altıparmak’la başlayan birliktelik 10. hafta sonunda, 15 puan ve 7. sıradayken bitmiş, 12. haftadan itibaren Hüseyin Kalpar’la başlayan birliktelik de 30 puan ve 9. sırada, devam ediyordu.

Ara transfer döneminde; savunmayı Canberk Dilaver, Murat Akça, Orhan Şam, orta sahayı Muhammed İldiz, Halil Ibrahim Pekşen, hücum hattını Ioan Hora, Lamine Diarra’yla takviye etmişti.

Yeni transferlerin hepsini geçen hafta oynatan ve verim alan Hüseyin hoca, bu hafta da aynısını yaptı. Hücum futbolu ve oyunu rakip sahada tutarak müsabakaya başladı. Burak ve Otoo’yu adam adama takip etti. Net bir oyun karakteri oturtamadı ama bireysel becerilerle gol aramaya başladı
Elazığspor sahanın iki kanadını verimli kullanırken, Balıkesirspor, alan ve adam savunmasını beraber yapıyordu. Diarra ve Tom, etkisiz kaldı. Diarra’yı ilk yarıda, sadece 3. ve 22. dakikalarda gördük. On numara pozisyonunda oynayan Tatos’a, defansımızdan dönen topları vermedik ve şut attırmadık. Rakip çizgi oyuncularının hücum etkinliği, Balkeslere, ileri çıkma fırsatı vermediği gibi dikine top geçiremeyen Balkesler, dış şutlarda da başarılı olamadı.

Haberin Devamı

Fizik gücünü iyi kullanan iki takım, sahada doğru durarak, az hatayla oynadı ve pozisyon bulamadan ilk devreyi kapattı.

İkinci yarı golle başladı. Duran toplardan yediği gollerle maç kaybeden Balıkesirspor, bu sefer golü atan taraf oldu. Nizamettin’in serbest vuruştan gönderdiği topa iyi yükselen Abdulkadir, golümüzü attı, 1-0. Elazığspor defasının uzun ve fizik gücü iyi olan savunmasını, bu sefer geçmiştik. Sonrasında Hüseyin hocanın Hora ve Mertan değişikliği etkili oldu. Dağınık oynamaya başlayan Balıkesirspor’un üzerine geldiler ve hızlı hücumdan Diarra’yla beraberlik golünü buldular. Sahada olmayan Diarra’ya sabreden Hüseyin hoca, onu, oyunu iki taraflı oynayan Muhammed’le değiştirdi. Giray hocanın Burak yerine Boztepe değişikliğine ise hiç gerek yoktu. Seyirci istedi diye değişiklik yapılmaz. Boztepe 24 dakika hiçbir şey yapmadı. Burak çıkınca, onu tutan kenar oyuncuları daha fazla oyuna girdi ve 2. bölgemizi kolay geçmeye başladılar.
Geriye yaslanmaya başlayan Balkes, top çıkartamadı ve ceza alanı içine sıkıştı. Rakibin baskısı sonuç verdi, hızlı ve hareketli olan Muhammed, penaltıyı aldı. Kalecimiz Vukoviç, penaltıyı kurtardı. Gününde olduğunu, maç içindeki pozisyonlarda görmüştük.

Haberin Devamı

Penaltının moraliyle oyunu tekrar elimize aldık ama uzun toplarda başarılı olamadık. Pas hataları da artınca, ataklar boşa gitti. Golü atan Abdulkadir kenara alınıp Foxi ve Sedat daha erken oyuna girmeliydi. Cumali, Nizamettin, Oğuzhan, Furkan ve Uğur hep oyunda kaldı.

3 puan alabileceğimiz müsabakada, bir puanımızı kale korudu.

Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan ve şirketleşen, Balıkesirspor görmek istiyoruz. Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

 

Yazarın Tüm Yazıları