Bozgun ve sonrası

Pazar günü akşamı, puan sıralamasına baktığımızda, ilk 6 takım arasında olmak için 1 puanın bile  yeteceği bir müsabakaya çıkacaktık. Hedef, kuşkusuz 3 puandı.

Haberin Devamı

Balıkesir’in kadrosuna baktık; Nizamettin libero, Foxi merkez orta saha mevkisinde. Ne alaka dedik, Altınordu takımının ekmeğine yağ sürmüştük. Sedat ve Uğur, hem kendi bölgesini kapatacak hem de bu 30’luk ikiliye yardım edecekti.

Başlama düdüğüyle, basan Balkes ama top yapan ve oynayan Altınordu görmeye başladık. Dakikalar 11’i gösterdiğinde iki gol vardı kalemizde. Bu bozgun neden dersek ? karşımızda;

1. Görerek koşan,

2. Sahanın tamamında baskı yapan,

3. Alan daraltan ve kademeye giren,

4. Geriden iyi oyun kuran,

5. Orta sahayı süratli geçen,

6. Yerden ve havadan, ceza sahasına her şekilde giren,

7. Mesafeleri kısa tutarak, ara toplarla pozisyon bulan,

8. Kaybettikleri topları süratle geri alan,

9. Kontratağa çabuk çıkarken 1 ve 2. bölgede de oyunu ileri taşıyan, sıkıştıran ve
ataklarımızı kesen,

Haberin Devamı

10. Oyuncularımızın etrafında; basan, topu takip eden yardıma geleni bozan, 3'lü kademeyle oynayan, ve bunları bir arada yapan, bronz değil gümüş değil, altından bir ordu vardı.


Giray hoca; sahada göremediğimiz Foxi, çok yorulan Uğur ve savunması zayıf olan Sedat yerine, Burak-Okan-Furkan üçlüsüyle dengeyi sağladı. Rakip savunma arkasına atılan toplar, kenardan ataklar ve karambol yaratan pozisyonlarla bozgunu unutmuş, sonrasına bakmaya başladık. Erken sayılabilecek bir zamanda, 64. dakikada duran toptan, Abdulkadir harika bir gol attı. Gol daha önce de gelebilirdi, Otoo net vuruş yapamadı, Kaleci Erce’yi parlattı.

Hüseyin hoca da savunmaya geçerek, gençleri sahaya sürdü ve adama adama oynamaya başladı. Hızlı toplarla 3. golü aradı, bulamadı ve takımı top kaybetmeye başladı. Kalan sürede bunalan Altınordu iyi kapandı.

İki takımda birer 45 dakikayı galip bitirdi. Gol sayısı, kazananı belirledi.             

Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan ve şirketleşen, Balıkesirspor görmek istiyoruz.

        Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

 

 

 

 

 

 

       Â

Yazarın Tüm Yazıları