1 oldu

Geçen sezonu 6. sırada tamamlayan ama Play-Off maçları sonucunda, Süper Lig hayalini 2018 yılına bırakan Giresunspor’la, 14. haftada karşılaştık.

Haberin Devamı

Ligin ilk iki takımdan biri olmayı hedefe koyan Giresunspor Başkanı Mustafa Bozbağ, sezona Teknik Direktör Metin Diyadin’le anlaşarak başlarken, 13 oyuncuyu gönderdi, 15 yeni oyuncuyu transfer etti.

Rakibimizin son haftalarda düşüşe geçmesi; yönetim, hoca, oyuncu ve taraftar arasında homurdanma başlatmıştı ki, Ziraat Türkiye Kupasında, Alanyaspor kaşısında alınan 4-2’lik skor, keyifleri tekrar yerine getirmişti.

Müsabakaya bu keyifle başlayan Giresunspor, 4 dakikada, 4 korner ve 1 gollük şutla, Balkesi uyardı. Aykut ve Çağlar çakılı oynarken, Caner ve Canberk kenarları kapattı. Dimitriadis, Dodo ikilisi bu maçta birbirinden ayrı ve uzak oynadı. Dimitriadis savunmanın önünde kalarak Balıkesirsporun ataklarını karşıladı. Her yöne oynuyan Dodo ise dikine gidemedi, araya top atamadı, enine oynamak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Savunmayı rakibe yakın durarak yapan Balıkesirspor, oyunu kendi alanına kabul etmekle beraber rakibin boşluklarından, hızlı çıkamadığı için faydalanamadı. Otoo, Caner’i rahat geçerdi ama geriden uzun top alamadı. Uğur Aygören, Dialiba’ya fırsat vermedi, az hatayla oynadı. Cumali, Glumac ve Oğuz, yerinde müdahalelerde bulundu. Boşa hamle yaparak oyundan düşmediler, Özellikle Cumali’nin, sarı kart alabileceği pozisyonlarda hakeme yönelik pozitif hareketi ve Nizamettin’in kaptanlık davranışı futbol dışında güzel hareketlerdi. Sarıdan kurtulan Cumali, son dakikalarda, Dialiba’ya kart aldırdı.

İkinci yarıda roller değişti. Net pozisyonları harcayan, Balıkesirspor vardı sahada. Son vuruşları yapamadığımız gibi, orta alanda çok top kaybetmeye başladık. Görerek başladığımız oyuna bakarak devam ettik. Giresunspor’da aynı oyunu oynayınca, 70. dakikaya kadar pas hatası çok olan mücadele seyrettik. Bülent Cevahir 46-65 arası, sezonun en iyi futbolunu oynadı. Hem savundu, hem de oyunu ileri taşıdı. Sonrasında yine eski Bülent oldu.

59 ve 73. dakikalarda yaptığımız değişikliklere gerek yoktu. Nizamettin ve Sedat oyunda kalmalıydı. Girenlerin faydası olmadı, aksine takımı durdurdu. Boztepe kalan 17 dakikada bir kere topla buluşabildi. İleri geri oynayıp yorulan Abdulkadir alınıp, orta saha çoğaltılarak, rakip, göbekten geçilebilirdi.

Haberin Devamı

Metin hoca da, sonradan oyuna aldığı Mert’le maça başlamalıydı. Fatih ve Jones etkili değildi.

Maç istatistiklerine bakalım;

Balıkesirspor              Giresunspor

       49% Topa Sahip Olma 51%

                 8 Gol Girişimi 9

                4 İsabetli Vuruş 2

                4 İsabetsiz Vuruş 7

                      2 Korner 13

                 18 Serbest Atış 12

                     73 Hücum 95 

                  29 Tehlikeli Atak 48

İstatistiklere bakıldığında iki takımında 3 puan alabileceği görülüyor. 3 olmadı 1 oldu.
Giresunspor, 7. deplasmandan da yenilmeden döndü.

Gol atamadığı ikinci maç oldu. 

Bu sezon Balıkesirspor, ilk defa bir maçta gol atamadı.

Haberin Devamı

Gol atıp yemeyen, yediği golü çıkartan, fazlasını atan, maddi sorunlarını çözmüş, puan silme cezası almayan, transfer yasağı olmayan ve şirketleşen, Balıkesirspor görmek istiyoruz.

Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

 

Yazarın Tüm Yazıları