Türkiye’nin peri masalı Başak City

Peri masalları yeşil sahalarda hep sevilir. Şimdilerde bu masallardan birini ligimizde Başakşehir yazıyor. Benzer iki masalın başkahramanları ise Fransa’da Nice ve Almanya’da Leipzig...

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ sezon İngiltere Premier Ligi’nde bir imkânsızı başaran Leicester City’nin öyküsü pek çok takıma ilham oldu. Bunların başında Süper Lig’in renkli takımı Medipol Başakşehir geliyor.

Rakiplerine göre düşük bütçeyle kurulmasına rağmen zirveye kurulan İstanbul temsilcisi, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi devleri gerisinde bıraktı. Benzer hikâyelerden biri de Fransa’nın Nice kıyılarında yazılıyor. En son Ligue 1 şampiyonluğuna 57 yıl önce ulaşan Nice şimdilerde yeni bir tarih yazmanın eşiğinde. Hem de önündeki güçlü Rus ve Katar sermayelerine karşı.

Leipzig ise Bundesliga’da son 6 yılda ilk defa 10. haftada Bayern ile aynı puanda yer alarak şampiyonluğun en büyük adayı haline geldi.

 

Haberin Devamı

İMKANSIZI BAŞARABİLECEKLER Mİ?

 

2015-16 sezonunda Premier Lig şampiyonu olan Leicester’ın başarısı halen akıllarda. İngiltere’de kimselerin şans tanımadığı bu takım, Claudio Ranieri ile birlikte imkânsızı başararak şampiyonluğuna ulaşmıştı. Futbolseverler benzer bir başarı öyküsünün tekrarlanıp tekrarlanmayacağını büyük bir merakla bekliyor. Türkiye’de Başakşehir, Fransa’da Nice, Almanya’da Leipzig gösterdikleri performansla bu benzerliği taşıyan takımlar oldular. Benzerlikler bunlarla da bitmiyor. Başakşehir’de Abdullah Avcı, Nice’te Lucien Favre ve Leipzig’de Ralph Hasenhüttl gibi deneyimli teknik adamların varlığı şampiyonluk şanslarını artıran en önemli faktörler.

 

ONLAR DA TARİH YAZDILAR

 

2010-11 sezonunda Borussia Dortmund yaşadığı tüm ekonomik çıkmazlara rağmen Bayern Münih’e kafa tutarak Almanya şampiyonluğuna ulaşmıştı. Ertesi yıl bu kez Fransa Ligi’nde Montpellier hem de tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşarak büyük şaşkınlık yaratmıştı.

 

HOCA FAKTÖRÜ

 

2013-14’te ise Barcelona – Real Madrid hegemonyasını Atletico Madrid yıktı. Kısıtlı bütçelere rağmen bu takımların başarıya ulaşmasında teknik adamların büyük bir payı vardı. Dortmund’da Jürgen Klopp, Montpellier’de Rene Girard ve Atletico Madrid’de ise Diego Simeone.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları