Kupanın hakimi kaos!

Marouane Fellaini, Manchester United’da, Mourinho’ya rağmen, istenmeyen adam… Bu sezon Manchester United’la ilk 11 başladığı maç sayısı 7.

Haberin Devamı

Nacer Chadli, West Bromwich’te şans bulamıyor. Yaşadığı sakatlık sonrası uzunca bir süre sahalardan uzak kaldı. İlk 11 başladığı maç sayısı 5.

Toni Kroos ve Andres Iniesta’nın elendiği ancak Fellaini ile Chadli’nin oyun değiştirici olduğu bir turnuva izliyoruz. Bu aslında bize futbolda özellikle de Dünya Kupası’nda hiçbir şeyin tahmin edilemez ve planlanamaz olduğunu gösteriyor. Almanya, Arjantin, Portekiz ve İspanya’nın vedasından sonra hiçbir şey net değil.

Dünya Kupası’nın mutlak hakimi; ‘KAOS’

Oyuncu değil sistem değiştirdi

Burada Roberto Martinez’e de özel bir parantez açmak lazım. Dakikalar 65’i gösterdiğinde iki oyuncuyu sahaya sürerek aslında herkeste büyük bir şaşkınlık yarattı Martinez.

Peki, kulübede Batshuayi, Tielemans, Dembele, Januzaj gibi kreatif oyuncular varken neden Fellaini ve Chadli?

Haberin Devamı

Martinez aslında oyuncu değişikliğine değil taktiksel bir değişime gitti. Fellaini ile orta sahada yalnız kalan ve rakibin baskısından bunalan Kevin De Bruyne’a rahat bir hareket alanı yarattı. Chadli ile de Hazard’ın Lukaku’ya daha yakın oynamasını sağladı. Meuneir ve Chadli’nin kanatlardaki dinamizmiyle Belçika’nın kanattan yaptığı orta sayıları arttı. Bu değişiklikler takımın düşen enerjisini geri getirmekle kalmadı Japonların ön alandaki baskısını da kırdı. Takımın çektiği 24 şutun 14’ü de bu değişikliklerden sonra geldi. Ve muhteşem geri dönüşü beraberinde getirdi. Martinez şimdilik şapkadan tavşanı çıkardı ama gerçek sihre Brezilya karşısında ihtiyaç duyacak.

Neymar dikkat Mbappe geliyor

Dünyada bonservisine en çok para ödenen futbolcu kuşkusuz Neymar. Ancak Brezilyalı yıldız performansından çok yarattığı antipatiyle gündemde. Kendisine yapılan faulleri abartılı bir biçimde gösteriyor ve komik duruma düşüyor. Onu izlemekten çok yerde görenler de haliyle hayal kırıklığı yaşıyor. Neymar, Mbappe’nin yükselen yıldızını fark etse iyi olacak aksi halde Barcelona’dan sonra Paris’teki hayatında da en iyi ikinci olmayı kabul etmek zorunda kalacak.

Bolt’un rekoru tarih olabilir!

Haberin Devamı

Dünya Kupası’nda ortaya çıkan istatistikler ilginç noktalara doğru gidiyor. Arjantin maçında Mbappe’nin 38 km hıza ulaşarak attığı 70 metrelik deparın üzerinden çok geçmeden Belçika’nın Japonya karşısıdna 9,35 saniyede bulduğu galibiyet golünü izledik. Usain Bolt’un 100 metredeki 9,58’lik dünya rekoru bu gidişle pistlerde değil Dünya Kupası’nda kırılacak...

Japonlar ‘tertemiz’ veda etti

Japon taraftarlar tribünleri 2014 Dünya Kupası’ndan bu yana temizliyor. Her maçtan sonra mavi poşetleriyle tribünleri temizleyen ‘çevre dostu’ Japonlara Belçika maçından sonra futbolcular da destek verdi. Japon futbolcular elenmenin verdiği üzüntüye rağmen soyunma odasını temizledikten sonra stadı terk etti. Ekledikleri ‘teşekkürler’ notuna biz de tertemiz vedalarından dolayı kocaman bir teşekkür edelim.

 

Yazarın Tüm Yazıları