7 dil biliyor keman çalıyor hukuk okuyor

İran’ın 30 yaşındaki forveti Reza Ghoochannejhad alışık olmadığımız tarzda bir futbolcu... Almanca, İtalyanca, Portekizce, İngilizce, Felemenkçe, Farsça ve Fransızca bilen Reza aynı zamanda hukuk öğrencisi. İranlının en büyük aşkı ise elinden düşürmediği kemanı.

Haberin Devamı

İran forması giyen oyuncuların hepsi farklı hayatlardan geliyor. Ancak içlerinde bir tanesi çok özel bir hikayeye sahip. Bu kişi takımın forveti Reza Ghoochannejhad. Hollanda’da Heerenveen forması giyen futbolcu, aynı zamanda bir dil uzmanı. Reza, Almanca, İtalyanca, Portekizce, İngilizce, Felemenkçe, Farsça ve Fransızca biliyor.

7 dil biliyor keman çalıyor hukuk okuyor

EĞiTiME DEVAM

Eğitim hayatına da devam eden İranlı, hukuk okuyor. Bitmedi! Sanata düşkün olan Reza, tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de keman çalıyor. Futbolu bıraktıktan sonra farklı bir yol çizmeye kararlı. Son bir şey daha, sosyal medyanın da büyük bir yalan olduğuna inanıyor. Bir futbolcudan daha fazlasısın Reza...

Haberin Devamı

44 MAÇTA 17 GOLÜ VAR

İran ile bugüne kadar 43 kez sahaya çıkan Reza Ghoochannejhad, bu maçlarda 17 gol attı. Reza Fas’la oynanan ilk maçtaysa yedek bekledi.

 

BİRİ BU ADAMI DURDURSUN!

7 dil biliyor keman çalıyor hukuk okuyor

Arjantin maçının 2. yarısında oyuna giren İzlandalı Rurik Gislason, sarı saçları ve yeşil gözleriyle büyük bir fenomene dönüştü. Maç öncesi Instagram’da 30 bin takipçisi olan futbolcunun takipçi sayısı şu an itibariyle 620 bin. Siz bu satırları okurken 700 bini bile geçmiş olabilir. Yeni Beckham arayışı içinde olan futbolseverlerin yeni ilahı İzlandalı Gislason olacak gibi.

KUAFÖRÜNÜ ÖZEL JETLE KAMPA GETİRDİ

7 dil biliyor keman çalıyor hukuk okuyor

Fransa’nın yıldız futbolcusu Pogba’nın saçlarına olan düşkünlüğünü bilmeyen yoktur. Sürekli yeni şeyler deneyen Pogba milli takım kampında da bu huyundan vazgeçmedi. Londra’daki kuaförünü özel jetle Rusya’ya getirten Pogba sadece kendi saçlarına değil kamptaki 12 arkadaşının da saçlarına el attı.

 

Haberin Devamı

NEYİN PEŞİNDESİN SENEGAL?

7 dil biliyor keman çalıyor hukuk okuyor

Polonya’yı 2-1 yenen Senegal’in galibiyetinden çok birbirlerini formalarından çeken üç oyuncuya takıldım. Karambolde hakemi yanıltıp penaltı yaratmaya mı çalışıyorlardı? Birileri uyarsa iyi olur sanırım Senegalli oyuncular VAR’dan haberdar değil!

JAPONYA’YA ÜÇ PUAN DAHA VERİLMELİ!

7 dil biliyor keman çalıyor hukuk okuyor

2014 Dünya Kupası’nda stattaki çöpleri toplayan Japonlar, 2018’de de geleneği bozmadı. Kolombiya maçından sonra stadı tribündeki çöpleri temizledikten sonra terk ettiler. Japonya’ya galibiyetin dışında bir 3 puan daha verilmeli.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları