Ünal Karaman ve 16 adamı!

Ligin 2. devresinde işleri yolunda gitmeyen iki takımın mücadelesiydi Göztepe-Trabzon maçı. Oysa Trabzon, ligin ilk devresi tamamlandığında şampiyonluk hayalleri bile kurmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

Dün ise bu hayallerden uzak; sadece toparlanma amacındaydılar. Kemal Özdeş, Kayseri 11’nden 6 kişiyi kenarda tutarak başladı oyuna! Bu neşterden de öte bir müdahaleyidi!

Topa daha çok hükmeden ve kanattan daha çok gelen ekip Göztepe, köşe vuruşu için yerleştiği Trabzon yarı sahasında, basketbol tabiriyle söylersek, ribaunda alamayınca fast break’le golü yedi. Golde Göztepe’lilerin sadece mutlak gol pozisyonundaki Yusuf’a odaklanıp atağın taşıyıcılarından Rodallega’yı boşlaması da hataydı. Futbol, artık en az üç adım sonrasını öngörme oyunu. Yusuf’un golü kaçırma ihtimalini düşünmeyen bir savunma anlayışıyla geleceği kuramazsınız. Trabzon, öne geçtikten sonra maç biraz daha izlenir bir hal aldı. 2. devreye, Borges’i çıkarıp forvet Deniz Kadah ile başlayan Kemal Özdeş, beraberlik için erken risk aldı.

Haberin Devamı

GÖZTEPE ÇABUK KÜSTÜ!

Göztepe, oyunu Trabzon’un üzerine yığdı. Yaslanmak zorunda kalan Trabzon, kontralarla cevap vermeyi ise başaramadı. Oyun üstünlüğü Kadah’ın beraberlik golüyle süslenince Göztepe, ani bir konsantrasyon kaybına uğradı. Ve küçük bir rehavet anında Abdülkadir Parmak, güzel bir gol buldu. Hayal kırıklığına uğrayan Göztepe, 20 dakikadan fazla süre kalsa da oyundan düştü. Tabii Trabzon da yeniden öne geçince daha iyi kapandı. Üçüncü golün de yaratıcısı olan Abdülkadir Parmak, maçın yıldızı olurken, Yusuf Yazıcı ve Nwakaeme de öne çıkan isimler oldu. Özdeş, 74’e kadar 3 değişiklik hakkını da kullanırken Karaman, ilk değişikliği sakatlıktan ötürü 86’da yaptı. Diğer iki değişikliğiyse 90 ve sonrasında formalite icabı yaptı. Yoksunluklar fırsatları da içinde barındırır. Karaman’ın da Trabzon’da bu sezon yaptığı bu. Şimdiden sezonun hocası seçebilirim kendisini. Maddi sorunları olmayan Göztepe’nin ise Tamer Tuna sonrasını iyi planlayamadığı bir kez daha görüldü.

Maçın Adamı: Abdülkadir Parmak

Yazarın Tüm Yazıları