Süper Lig A.Ş. batar!

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, dışarı çıktığında Aziz Yıldırım’ın FBTV’ye takılan görüntüleri soruldu.

Haberin Devamı

Yıldırım’ın Pereira ile yaptığı sohbette sarf ettiği “Galatasaray-Beşiktaş maçından sonra...” laflarının, Orman’ı rahatsız edip etmediğini soruyordu gazeteciler.

 

İddialara göre Yıldırım, hocasına ertelenen Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ne zaman oynanacağını söylüyordu. O konuşmanın bağlamı neydi, ne değildi; Orman’ın cevabı vs... Herkes tuttuğu takımın rengiyle meseleye baktığı için kimsenin kimseyi ikna etme şansı yok bu konuda.

 

Ben başka bir noktaya dikkat çekmek istiyorum: Orman, söz konusu soruya Süper Lig A.Ş. toplantısının çıkışında muhatap oldu. Biraz önce içeride kamuoyuna deklare edilen şirket taslağındaki önemli vaatlerden biri, her türlü şaibeye karşı ortak mücadele ve sportmenlik...

 

Haberin Devamı

GÜVEN VE ADALET

 

Süper Lig A.Ş.’nin kuruluş taslağının ağırlık noktası ligin daha çok paraya satılması için yapılacak işler güçler. Kestirmeden şunu söyleyeyim: Süper Lig A.Ş.’nin yasası çıktığında 1. maddesi, “Birbirimize güveneceğiz ve bu duygunun oluşması için de adaletten asla taviz vermeyeceğiz” olmalıdır. Mademki lige artık daha abartılı şekilde bir ‘ürün’ muamelesi yapılacak, o halde bize sattığınız ‘mal’a da güven duymamızı sağlayın.

 

Elbette önce siz kendiniz malınıza güvenin!‘Yan yana durmak’, kerhen aynı masada oturmak değildir. Biliyoruz ki omuzlarınız temas etse de hepinizin kafasının içinde 40 tilki dolaşıyor. Birbirinizden şüphe ediyorsunuz. Adalet duygusuna halel getirecek her türlü hareketin karşılığında caydırıcı yaptırımlar olmadıkça, ‘Süper Lig ürünü’nü 1 milyar dolara da satsanız, yurdun dört bir yanında onu satın alacak dolu tribünler bulamayacaksınız.

 

Süper Lig A.Ş. hayata geçmeden önce Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında sulh şart. Bu yapılmadıkça biz daha çok ‘imalı tweet’ler okuyacağız. Böyle olunca da, şirketinizin piyasaya süreceği malın alıcısı artmayacak ve belki de batmanız kaçınılmaz olacaktır! 

 

Haberin Devamı


ARENA’YI BEŞiKTAŞ YÖNETiMi YAPTI

 


Beşiktaş, stadına kavuşuyor. Başkan Orman’dan sürece dair söz verdiği kitabı bekliyoruz. Zira ilk kazmadan son tuğlasına kadar öyle siyasal, ekonomik ve sportif merhalelerden geçti ki,  “Vodafone Arena asla sadece Vodafone Arena değildir” diyebiliriz!Lansmanı izlerken şu duyguya kapıldım: “Bu stadı Beşiktaş mı yaptı, isim sponsoru mu?” Açıkçası, sponsorun rol çaldığını düşünüyorum. 

 

‘BAŞARI SINAVI’ BAŞLIYOR

Orman, sponsora bu kadar iltifat ederek, başta kendisine ve yönetimine haksızlık etti. Başarıyı elde etmekten ziyade paylaşmak ve sürdürmek zor. Stadı biten Beşiktaş’ta şimdi bunun sınavı başlıyor.Dolayısıyla Orman, bundan sonra Vodafone Arena ve diğer platformlarda vereceği pozlarda sponsor temsilcileri kadar, Ahmet Nur Çebi, Umut Güner, Erdal Torunoğuları, Metin Albayrak, Ahmet Ürkmezgil’i de kareye sokmalıdır. Elbette resmi açılışta adları zikredilecektir ama şu ilk lansmanda stadın mimarı Bünyamin Derman’a bir selam verilmesi şık olurdu. Demem o ki yönetim de sahadaki takımı gibi paslı oynamalıdır...

 

Haberin Devamı

BURSASPOR’DAN PASSOLiG iSYANI

 

İlk defa bir kulüp, Passolig’e isyan etti. Olay gazetesinden Orhan Güney’in verdiği bilgiye göre kulüp gelecek sezon kendi sistemini kuracak. Tüm kulüpler de isterlerse bu yolu izleyebilir. Kanun, “E-bilet sistemini kur” diyor ama “Hepiniz bir firmaya yaptırın” demiyor. Bursaspor, Passolig’in kredi pazarlama aracına geldiğini vurgulayarak şu itirazı dile getiriyor: “Banka kulüplere ilave kredi kullandırırken, bankanın iştirakleri ile kulüpleri kendi aleyhine ağır yükümlülükler içeren ilave sözleşmeler imzalamaya zorlamış ve bankacılık kurallarına aykırı bir kısım işlemler ile kendi lehine haksız menfaatler sağlamıştır. Sağlamaya halen de devam etmektedir.” Bakalım Timsahlar, kendi sistemlerini kurabilecekler mi?

Haberin Devamı


CRUYFF


Ben bir kulüp başkanı olsam alt yapıdan stat tüneline kadar şu ifadeyi yazarım: “Futbol basit bir oyundur, zor olan basit oynamaktır.” Sözün sahibi ve bu zor olan basitliği kolaylaştıran adam; Cruyff göçtü gitti... ‘Yöneticilik’ ceketleriyle Beckenbauer’ler, Platini’ler anılarımıza halel getirirken, o efsaneliğine hiç toz kondurmadan veda etti. Bu anlamda mutluyuz...

Yazarın Tüm Yazıları