‘Şampiyonluk ayarları’na döndü

BEŞİKTAŞ, ilk devreyi 26 ortayla kapattı.

Haberin Devamı

Adresi bulan 5’inden 2’si de gol oldu. Beşiktaş, ilk golü 18. ortada buldu. Gönül’ün olağanüstü desteğiyle ortaların çoğu Quaresma’nın ayağından çıktı. Ama Portekizli, gol öncesi ortalarda topu sadece 17’de Atiba ile buluşturabildi. Q7-Gönül’lü ateşli sağ kanada göre daha serinkanlı olan Adriano-Babel kanadının beklenen gole imza koyması manidardı.

Gole kadar topla yüzde 28 oynayan, tek şutu ve korneri olmayan Osmanlı, bir anda oynamayı öğrendi(!) 33-35 arasına 1 şut, 1 mutlak gol pozisyonu ve 3 de korner sığdırdı! İrfan Buz’a sormazlar mı, “O dakikaya kadar neredeydin birader?”

Evvelinde atağı düşünmeyen Osmanlı, üstelik kapanmasını da beceremiyordu.

Ve öte yandan Babel, Quaresma’nın bilmem kaçıncı ortasını gole çevirip, sağ kanadın emeklerini de ödüllendirdi.

Haberin Devamı

OĞUZHAN-TOLGAY’A MESAJ

Maç esasen ilk devre bitti. Güneş, dün Atiba-Medel ikilisiyle başlayarak ezber bozdu. Ve Medel, dün sade futbol resitali verdi. Savunma bir yana, hiç gevelemeden ileri dönük tek toplar oynayarak, serilik ve hız kattı. Dünkü Medel, Tolgay ve Oğuzhan’a şu mesajı verdi: “Atak arayışında topu ayağınızda çok tutmayın. ‘Tık, tık’ oynayın.” Negredo da gole ihtiyacı olsa da bir iki önemli pozisyonda yine hazırlayıcı olmayı tercih etti. Nihayetinde golünü de attı. Peki Tosun, o nasıl bir gol? Müthiş bir vuruştu...

Sonuç itibarıyla Beşiktaş, dün kanatları çok yoğun kullandı. Merkezden de topu çok hızlı dolaştırdı ve sonuca rahat gitti. Bu standardı koruduğu taktirde ‘kapalı savunma’lara karşı önceki haftalarda düştüğü sıkıntıları yaşamaz. Beşiktaş, dün ‘şampiyonluk ayarları’na döndü.

MAÇIN ADAMI: MEDEL

Beşiktaş’a dün merhaba dedi. Modern bir iki yönlü orta saha örneği verdi. Gönül, Adriano ve Babel’i de ‘maçın adamı’ seçenler olacaktır. Lakin Medel, oyunun modunu değiştirdi.

Yazarın Tüm Yazıları