La la Larin Larin Larin!

TORSHAVN gibi takımlar için ‘kapalı kutu’ tabiri kullanılır.

Haberin Devamı

İlk maçı evinde 2-0 kaybeden Faroe’nin mütevazı takımı İstanbul’a mucize için değil haysiyetini korumaya gelmişti. O yüzden sahada da bir ‘kapalı kutu’ gibi durdular. 11 hattı müdafa yaptı.

Bu Beşiktaş için de iyiydi. Zira siyah beyazlılar geçen sezon özellikle puan kaybettiği Anadolu takımları karşısında tek kale oynasa da kutunun kilidini  kırmayı başaramamıştı. Dün, Caner başta olmak üzere kanatlarda ortalarla gol aradı durdu Beşiktaş. Larin ve Tolgay iyi kafa vuruşları da buldu ama gol epey geçekti. Çünkü Beşiktaş’ın hücumu bir ‘ezber’e dönmüştü. Haliyle rakip de ezbere bir savunma geliştirmeye başladı.

Larin ile gelen ilk golde ne vardı? Lens’in ezber bozan sürpriz geriye topuk pası! Torshavn’lılar Lens’in topla şut çekiceğini umarken o şaşırtan bir tercihte bulununca rakip savunma komple taca çıktı. 43’teki golde de yine bakılası kişi Lens’ti ama Caner’in pozisyon alış ve vuruşu klastı.

Haberin Devamı

İYİ HAZIRLIK OLDU
Jakup A Borg, ilk maça göre kale, ön libero ve forvette üç değişikle başladı ama bunun oyunlarına bir tesiri yoktu ve sadece Torshavn sahasına bakmaktan boynumuz tutuldu! İkinci devre Beşiktaş farkını bariz şekilde hissettirdi. Caner Erkin, takımın form durumu en iyi ismi. Maçın adamıydı.

Larin, Güneş’in verdiği krediyi dün akşam da çok iyi kullandı. Şu gün itibarıyla “Bu çocuğun üzerinde ısrar etmeye değer” dedirtiyor. Zaten onun referansı Atiba değil mi? Atiba, her şeyden önce iyi insan güzel insan. İyilere kulak vermeli...

Larin ‘Şenol Güneş Akademisi’nde sınavları iyi verirse bu sezon siyah beyazlıların tribünlerdeki bestesi Erol Evgin’den esinle ‘La La Larin, Larin, Larin’ olabilir.

Bu maçın sezonun tamamı için kesin bir ölçü olmadığını yine hatır tutmalı. Hani Beşiktaş, şu maçın bitiminde sonraki turda karşılacağı LASK Linz ile de oynayıp eleyecek güçte. Ama bu maçlar da sezon için iyi hazırlıklar oldu.

 

EY BEŞİKTAŞLI, TOLGA’YA MOBBING YAPMA!
Ey Beşiktaşlı, şayet Beşiktaş bu sezonu kalede Tolga Zengin ile geçirirse, size düşen büyük bir sorumluluk var. Rakibin kontralarında Tolga’yı kalesini terk etmeye zorlamayın. Ona psikolojik şiddet uygulamayın. Bırakın o, kendisi için en doğru olduğunu düşündüğü kararı alsın.

Haberin Devamı

ESKİYİ UNUTUN
Nasıl ki işyerlerinde işimizi yaparken bize mobbing uygulanmasına karşıysak, Tolga’ya da mobbing yapılmamalı. Onu kalesinde bekleyip golü önleme oranı terk edip önleme oranından daha yüksek. Çünkü o iyi bir çizgi kalecisi ve refleksleri kuvvetli. Hatırlayan, Aralık 2015’te Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Galatasaray ile oynana derbide genç Günay Güvenç, Tolga’ya nazire etmek istercesine kalesini terk etmiş ve sonuçta topu ıskalayınca Wesley Sneijder, onu fena cezalandırmıştı. O gün Gomez ve Töre, Günay’ın fatura ödemesini önlemişti. Hasılı Tolga’nın Brugge ve Akhisar hatalarını unutun ve unutturun, takımınızın çıkarı için de buna mecbursunuz...

 

Haberin Devamı

ISLIKTAN ALKIŞA VE TÖRE
LENS sezonu kapattığında ıslıklanıyordu. Ama iki Torshavn maçı kendini bulmasını sağladı. Ve dün o çıkarken oyuna giren Gökhan Töre yeni transfer gibi tribünleri heyecanlandırdı. Çıkan Lens de giren Töre de alkış aldı. Hamle gücü artan Güneş, keyiflenmiştir.

 

ZEMİNDE SHAKIRA İZLERİ
MODERN statlar 7\24 mantığıyla tasalanıyor. Vodafone Park’taki gibi. İçinde düğün dernek de yapılıyor. Büyük konserlere de açık. Geçenlerde Shakira konser verdi. Dün Vodafone’un hibrit çimlerinde bu konserin izleri duruyordu! Zira sahada yer yer yamalar vardı.

Yazarın Tüm Yazıları