‘Kazan kazan'dan 'ayrıl,ayrıl'a

BEŞİKTAŞ’ın sahada olduğu kadar, ekonomik çehresini de değiştirecek olan Vodafone Arena, etkisiniaçılır açılmaz gösterdi.

Haberin Devamı

Üç maçın biletleri yok sattı, gelecek yılın satışa çıkan 27 bin kombinesi de kısa sürede tükendi. Elbette bunda takımın şampiyonluğa koşmasının payı çok büyük.

 

Ama Türkiye’de iddia kalmadığında boş tribünlere oynandığı da malum. Siyah beyazlı yönetim de şampiyonluk yarışından bağımsız olarak, yeni stadından sürekli gelir elde etmek için 2013’te önemli bir anlaşmaya imza atmıştı. 

 

Doğuş IMG ile yapılan anlaşma, ‘kazan kazan’ sloganıyla imzalanmıştı. 10 yıllık anlaşmayla firma, stat üzerinden 100 milyon Euro’luk gelir ürettiğinde kendisi de 2 milyon Euro pay alacaktı.

 

Bu anlaşma Beşiktaş camiasının bazı kesimlerinde muhalefetle karşılanmıştı. Ne var ki aradan geçen yaklaşık üç yıla rağmen anlaşma sadece kağıt üzerinde kaldı. Oysa, stat, tribün ve forma sponsorluk hakkını bu şirket pazarlayacaktı. Ancak Vodafone,Denizbank ve Spor Toto gibi üç büyük sponsoru da kulüp buldu.

 

Haberin Devamı

O halde bu anlaşmanın bir anlamı kaldı mı? Hayır, kalmadı. Eğer yeniden bir canlandırma olmazsa, anlaşmanın bu şekilde sürdürülmesinin olanağı yok. Yolların ayrılması iki taraf için de en makul çözüm gibi görünüyor ki bu yönde adımlar atılması kuvvetli bir ihtimal. Fakat ortada atılmış imzalar da olduğundan sözleşmelerin feshi çok da kolay olmayacak. 

 

Söz konusu anlaşmanın vaat ettiği hedefler hayata geçirilebilseydi Beşiktaş’ın stat geliri en az 60 milyon Euro düzeyinde olacaktı. Başkan Orman’ın defaatle dile getirdiği bugünkü gelir hedefiyse yıllık 60 milyon dolar civarında.

 

Türkiye’de stat işletmesi konusunda bir ilk olması beklenen ‘kazan kazan’ anlaşması, ‘ayrıl ayrıl’a evrilmiş görünüyor...

 

RÜZGAR SAĞNAK 250 iMZA ARIYOR

SON dakika ittifakları falan olmazsa Fikret Orman, 15 Mayıs’taki kongreyi çok rahat kazanacak. Şu ana kadar kendisine karşı aday olan tek bir isim var: Rüzgar Sağnak...

Haberin Devamı


Sağnak, stat yapan ve kurduğu takım şampiyonluğa koşan bir başkanın karşısında aday olarak çıkmaya cesaret ettiği için bile alkışı hak ediyor. Zor günde aday olan övülür. İyi günde aday olan da yadırganmamalı. Kongre üyeleri, en azından demokrasi namına Sağnak’ın aday olabilmesi için gereken 250 imzayı vermelidir. Aylardır vaat ve projelerini bıkmadan usanmadan sadece sosyal medyadan paylaşan Sağnak’ın kongrede kürsüye çıkması Beşiktaş’ı daha da zenginleştirir ve güçlendirir...


AKTiFBANK’TAN BURSA’YA CEVAP


26 Mart’taki yazımda Bursaspor’un Passolig’e isyan ettiğini yazmıştım. Passolig’in sahibi Aktifbank’tan gelen cevapta 5 milyon liralık cezai şart alacağından vazgeçilerek Bursa’ya kredisini kapatma olanağı verildiği kaydedildi. Açıklamada, kulübün mali sıkıntıyı aşması için bugüne kadar destek verildiği hatırlatılarak, “Bankamızın, Bursa ile bilet satışına aracılık kapsamında yaptığı çalışmalar halen devam etmekte olup; 4 Nisan 2016 tarihi itibarıyla, bankamızca, Bursa’nın logosunu içerecek şekilde basılmış olan Passolig adedi 67.751’e ulaşmıştır” denildi.

 

Yazarın Tüm Yazıları