Karanlığın sonu Beşiktaş

ARSENAL maçları dahil, bu sezon birinci devre inisiyatifi rakibe veren bir Beşiktaş’ı ilk defa izledim.

Haberin Devamı

Topa sahip olma oranı ve pas sayısında Tottenham, Kartal’ı katladı. Fakat bu anormal bir durum değildi çünkü takımın iki ciğeri olan Veli ile Atiba yoktu. Defans önü sadece Necip’e emanet edilmişti. 4-1-4-1’in öndeki dörtlüsü çok şeffaf kalınca İngilizler, orta alanda fazla direniş görmeden Tolga’nın kalesine yüklendiler. Buna karşın aman aman bir gol pozisyonuna giremediler.
Beşiktaş da “Demba Ba olsa kaçırmazdı” denilecek bir fırsat üretmedi. Çünkü mecbur kalınan dizilişten ötürü takım alışıldık ahenginden uzaktı.


İYİ BİR DURAN TOP İDMANI OLDU


Yedek kulübesinde Bilic’in 2. devre oyunun kaderini değiştirecek personeli yoktu. Köybaşı bir yana çocukların hepsi Ziraat Kupası’nda yetişsin kabilinden fidanlardı. Hasılı iş ilk 11’e düşüyordu. Kartallar, ikinci 45’te mükemmel bir kontra ve ikili mücadele oyunu ortaya koydu. Ba’nın yokluğunda Tosun, “Korkma, ben varım” dedi.
Malum duran top Beşiktaş’ın büyük sıkıntısı. Dünkü maç iyi bir duran top idmanı da oldu. Kartallar, 12 korner savuşturdu.
Neymiş Beşiktaş grubu lider bitirirse daha zor rakiplerle eşleşirmiş! Pardon ama bundan sonra o rakipler düşünsün! Bu kadronun en büyük ihtiyacı liderlikti ve şimdi Türkiye’de de Avrupa’da da lider.
Olimpiyat’ın elektriği kötüymüş, hatta var olanı da iki kez kesilirmiş ne gam... Dün stat kapalı gişe değildi ancak gelenlerin sahaya verdiği ‘elektrik’ şahaneydi...

Yazarın Tüm Yazıları