İşte Beşiktaş farkı

TÜRKİYE, oynadığı güzel futbolla lider Beşiktaş’ı konuşuyor. Şenol Güneş’le 9 haftada ezeli rakiplerine 4’er puan fark atarken, 24 golle de tarihinin en ofansif dönemlerinden birini yaşayan Beşiktaş’ın sırrı ne? Aslında bundan önceki 3 sezonda da bu zamanlar, bu soru soruluyordu ama siyah beyazlılar, ligi her defasında üçüncü sırada bitirdi. Öncelikle kadro karakterine uygun olarak, takımını yüksek bir hücum iştahıyla oynatan Güneş, bunun dışında da önemli değişimlere imza attı. İşte Güneş sistemi:

Haberin Devamı

1-TEK PATRON BENİM 

Şenol Güneş, ideal gibi gözüken ‘sportif direktörlük’ veya ‘futbol şubesi’ istemedi. “Ümraniye’de tek patron benim” dedi. Sert zemini nedeniyle sakatlıklarda rol oynadığı düşünelen Ümraniye’de zeminler değiştirildi. Tesisleri elden geçirip ‘yaşam alanı’na dönüştürdü. Stat konusunda da İstanbul dışına çıkmadı.

 

2-SAKATLIKLAR AZALDI

HER şeyin başı sağlık sıhhattir. Önceki 3 sezonda her hafta sakatlık haberinin geldiği Beşiktaş’ta, bu sezon başı göreve getirilen Sarper Çetinkaya başkanlığındaki yeni sağlık heyeti bariz bir değişim yarattı. Bu sezonun sakatlarından Veli, esasen geçen senenin bakiyesi. Tolgay ise, sezon başı kampında sakatlandı. Ancak 9 haftalık dönemde takımda çok ciddi sakatlıklar yaşanmadı.

 

Haberin Devamı

3-BURUN BÜKÜLEN NECİP

GÜNEŞ, ‘geliştirici’ ve ‘onarıcı’ kimliğini takıma hemen yansıttı. Kaleci Tolga, iyi günlerine dönüş sinyalleri veriyor. Tolgay ve Veli’nin yokluğunda Oğuzhan ve Necip’i kullanarak sorunu çözdü. Özellikle Necip’i bir ‘kilit oyuncu’ yaptı. Skora göre Necip’i Atiba’nın yanına koyup Oğuzhan’ı da ileri atarak oyunun gidişatına müdahale etti ve hemen hemen hepsinde istediğini aldı.

 

4-GOMEZ ÖZGÜVEN VERDi

F.bahçe derbisinin kazanılması özgüveni artırdı. Bunda büyük emeği olan Gomez, fizik kalitesi yükseldikçe ‘pivot santrafor’ kimliğine de bürünmeye başladı. Hava toplarından tek vuruşa, şut çekmekten oyun zekasına kadar Demba Ba’dan bir gömlek daha üst bir performans ortaya koyan Gomez, etrafındaki oyunculara da alanlar ve koridorlar yaratarak ofansa ayrıca katkıda bulundu.

 

5- YEDEKLERİ İYİ YÖNETTİ

GEÇEN sezonun kupasız geçilmesinde son düzlükte rotasyonun iyi yapılmaması önemli etkendi. Güneş’in kaderini de bu tayin edecek. Güneş, şu ana kadar yedekleri iyi yönetti. Lige çok iyi başlayan Cenk de, 11’i sürekli görmeyen Quaresma da, hak ettiğinden az süre alan Kerim de küsmedi. Hızlı bir stoper alınırsa, Veli ve Tolgay’ın da dönmesiyle, Güneş’in eli daha da güçlenecek.

Yazarın Tüm Yazıları