Hâlâ Sercan hâlâ Gökhan mı?

SÜPER Lig’e çıkan bir çok takım gibi Balıkesir de ‘toplam takım’ yapmaktan kendisini alamadı.

Haberin Devamı

11 oyuncu gönderen Balkes, aralarında Alanzinho, Gökhan Ünal, Sercan Yıldırım gibi ‘yarım kalmış’ sözlerin de olduğu 14 yeni isim aldı. Ligde üçüncü sezonunu geçiren ve sempati şampiyonu olan Akhisar’daki sürkülasyon da az değil. 14 giden 9 da gelen var. Sezon sonu hangi takımda gelenin gideni arattığı göreceğiz.

Maça ev sahibi hızlı başladı. Akhisar epey bocalamışken Saidi Ntibazonkiza ile sürpriz bir gol çıkardı ve oyunun rengini de değiştirdi. Balkes, yarım saatlik dilimi bocalayarak geçirdi. Bir tek Alanzinho teslim olmamaya çalışıyordu ki beraberlik golü de onun ayağından geldi. Ancak, onu, onsesekiz içinde şutunu çekmeden önce çayını kahvesini içecek kadar boş bırakan Akhisar defansının hatası affedilemez.

Akhisar daha takım

Maçın ikinci bölümü Akhisar’ın kontrolünde geçti. Fark yapabileceği bir mücadelede galibiyet golünü ancak 76’da bulması sürpriz oldu. Mehmet Akyüz’e bir kez daha şapka çıkarırken Balıkesir’in medet umduğu ama yıllardır bal yapmayan arılara dönüşen Gökhan Ünal ve Sercan Yıldırım’a ise teessüf etmek lazım. Bu halleriyle ancak 2. Lig’de (PTT 1. Lig bile değil) oynarlar.
‘Kaybeden’ oyuncuların yoğun olduğu Balıkesir’in işinin zor olduğunu ilk haftadan söyleyebiliriz. Akhisar daha fazla takım reaksiyonu gösterebildiği için 57. sezona üç puanla başladı. Evet, sezonu açtık. Ama temennilerde bulunmayacağım zira Süper Kupa finalinde de gördük ki aynı tas aynı hamam olacak...

Yazarın Tüm Yazıları