Güneş, Kocaman'ı büktü!

F.Bahçe , Başakşehir taktiğiyle oyuna başladı.

Haberin Devamı

 

Tam saha pres ve önde baskı. Sorular çalıştığı yerden gelse de Beşiktaş’ın doğru cevapları vermesi için 30 dakikanın geçmesi gerekti. İlk yarım saat top, sürekli Vida-Medel-Atiba üçgeninde dolaştı. Tolgay da bu bölümde topu iyi kullanamadı.
Buna karşın F.Bahçe golü bariz ofsayttan buldu. Tarık Ongun için ayıplı bir pozisyon oldu. Çünkü mevzu kaç santim ofsayt falan olduğu değildi. Top ayaktan çıktığı anda iki Beşiktaşlı olmalıydı oysa Vida tek başınaydı. Yani Ongun, ofsaytın A,B,C’sini bilmiyor daha!
Diğer yandan F.Bahçeliler, golü Beşiktaş’ın çıkarken kaptırdığı toplardan da bulabilirdi ama yavaş ve beceriksizdiler.
Beşiktaş, Gönül-Quaresma ayağıyla kanadı işler kılınca devrenin son 15 dakikasında F.Bahçe’nin planını çözdü.
İkinci devreye Güneş, saha yerleşiminde değişiklikle başladı. Adriano sol açığa geçerken Babel-Love ile çift forvet oynamaya başladı. Beraberliğin erken bulunmasının da moraliyle ikinci devre siyah-beyaz metal fırtına izledik.
Vida’yı çıkarıp Negredo’yu oyuna alan Güneş, kendisine ‘korkak’ diyenlere de meydan okudu. Ve Negredo, Quaresma’ya yaptığı asistle sezon başından beri bu anlamda yaptığım övgüye değer olduğunu gösterdi.

Haberin Devamı

RONALDO BİLE KISKANIR
Fenerbahçe, ikinci devre sadece bir pozisyon buldu. Tolgay’ın da devreye girmesiyle Beşiktaş, Fenerbahçe’yi sahadan sildi. Aykut Kocaman, “Rakipleri bükeceğiz” demişti ancak dün ilk yarının son 15 dakikasından itibaren tam tersi oldu. Güneş, yaptığı müdahalelerle açıkçası oyun olarak Kocaman’ı büktü.
Ki bu Beşiktaş, 75 dakika 10 kişi oynadığı ve 5 gol yediği Bayern deplasmanından gelmişti.
Bugüne kadar son vuruşlarıyla çok eleştirdiğim Quaresma, ayağı düzgün olduğunda hemşehrisi Ronaldo’yu bile kıskandırabileceğini de gösterdi.
Beşiktaş, dün akşam “Beyler ben geldim” dedi.

MAÇIN ADAMI: ŞENOL GÜNEŞ
Elbette Tolgay ve elbette Quaresma diyebilirsiniz. Ama ben ikinci devre yaptığı müdahalelerle maçı çeviren Şenol Güneş diyorum. Güneş, bu sezonki en formda maçını çıkardı.

Yazarın Tüm Yazıları