Fenerbahçe Beşiktaş'ı geçer

Ülkeyi gençlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün anıldığı haftada Şenol Güneş de nihayet gençlere güven duydu.

Haberin Devamı

Genk maçında Dorukhan’ı, dün de Güven’i ilk 11’de ilk kez oynattı. Daha cesur davranıp Genk maçında takım savunmasını yükselten Dorukhan’ı da ilk 11 başlatabilirdi. Altınordu ile oynanan hazırlık maçında Güven’deki coşkuyu ve oyun zekâsını, izleyen herkes görmüştü. Dün onun için harika bir başlangıç oldu. Sadece attığı gol değil, sürekli arayışta olması ve kendini saklamayıp pas bağlantılarına girmesi de kayda değerdi. Elbette, yürüyeceği çok yol var.

19'luk Güven, daha attığı golün sevincini bitirememişken Beşiktaş gol yedi. Olabilir, lakin aynı golü daha kaç kez yiyecek bu takım? Karius gidiyor, Tolga geliyor ama yenilen gol değişmiyor. Karius sakatlandığı için mi ilk 11’de yoktu, yoksa ilk 11’de olmadığını anladığı için mi sakatlandı? Bunu bilemiyoruz. Kalede istikrar şart. Kalecisi sık sık değişen bir takımın başarı şansı düşüktür. Güneş, ne yaparsa yapsın, kalecide sabit kalmalı. Tolga Zengin, ağzıyla kuş tutsa bile işi zor.

Haberin Devamı

1-1’den sonra Güven’in şutu dışında Beşiktaş’ın Sivas kalesini yokladığı doğru düzgün pozisyonu yok. Ayağı top yapan çok sayıda isim sahada olsa da ataklar bir türlü sonuçlandırılamadı. Güneş, Oğuzhan’ı kazanmak istiyor ama o pek istemiyor. Bu çocuğun bir sırrı mı var, anlayamıyorum. Ayağı en düzgün adam pas hatasıyla 2. golü yedirdi. Ve taraftarla arasında bir yara daha açıldı. Yazık!

Fenerbahçe Beşiktaşı geçer

YAS DEĞİL, ANLAMAK

10 KAsıM’da gerek kulüpler gerekse bir çok sporcu, Mustafa Kemal Atatürk’e dair çok güzel paylaşımlarda bulundular. Verilen mesajların da yastan ziyade, onu anlamaya yönelik olması da çok mühim. Finali de dün Beşiktaş, Vodafone Park’ta yaptı skorborda yansıttığı bu görüntüyle gerçekleştirdi. Evet,esas olan onun fikirlerini yaşatmaktır.

BEŞiKTAŞ TOPTAN DÖKÜLÜYOR
Güneş'in iflas eden Oğuzhan’ı oyunda tutması mümkün değildi. Pek iyi olmayan Atiba’yı çıkarması da doğruydu. Fakat, takımın (tribünün de) kimyası öyle bozulmuştu ki, hiçbir pansuman tutmadı. VAR’ın Sivas’ın 3. golünü iptal etmesi Beşiktaş’ı biraz gayrete getirse de sonrasında yine VAR ile iptal edilen penaltısı da aynı şekilde modunu düşürdü.

Haberin Devamı

Başakşehir ve Genk maçında verilen dirilme emareleri dün skor 1-1 olduktan sonra yalan oldu. Sadece Oğuzhan mı dökülüyor? Hayır. Beşiktaş hocasıyla, taraftarıyla ve yönetimiyle toptan dökülüyor. Bir takımın kaptanı yuhalanıyorsa, yönetimi protesto ediliyorsa ve takımı da iki maç üst üste aynı performansı ortaya koyamıyorsa gayrı düzen bozulmuştur orada. Böyle giderse F.Bahçe bile gelir Beşiktaş’ı geçer. Radikal bir değişim şart!

MAÇIN ADAMI: ROBINHO

Yazarın Tüm Yazıları