En formsuzu Şenol Güneş

KASIMPAŞA maçının 2. yarısında ‘uluslararası’ düzeydeki Beşiktaş savunması epey zorlanmıştı. Basın toplantısında buna dikkat çektiğimde Güneş, “Olabilir” demişti. Bence ‘Gökhan-Pepe-Vida-Adriano-Medel’den oluşan bir savunma hattı için böyle bir zaafiyet olamazdı.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Adriano’nun müthiş ‘hediye golü’yle öne geçti. Gerilimli seyircisiyle birlikte Bursa’nın işi çok zorlaşacaktı. Ama ‘generaller’den kurulu Beşiktaş, savunması tam bir ‘acemi mangası’ gibi davranınca 2-1 geriye düştü.

Orhan Uluca, yayın hayatına başlayan Spor Arena Plus’taki B. Münih analizinde Alman ekibinin içe kavisli ortalarda kalecinin çıkıp çıkmamakta tereddüt etmemesi gerektiğini, aksi halde faturanın ağır olacağını söylüyor. Tıpkı Bursa’nın ilk golünde olduğu gibi...

Fabri,tereddüt etti, Medel ıskaladı ve kabak Negredo’nun başına patladı. 2. golde de Yusuf, Beşiktaş savunmasının istifasını istedi! Anlaşılıyor ki fazla yıldızdan maraz doğuyor. Bu general savunmacılarına bir ‘çavuş’ Tosic şartmış!

Güneş, 2.  devreye beklenen Lens-Love değişikliğiyle girdi. Bu iki oyuncu da sırasıyla kaçırdıkları pozisyonlarla maçın kırılma noktalarına imza attı.

Haberin Devamı

PEKTEMEK DE ŞAŞIRMIŞTIR

Gönül-Caner değişikliğiyle Güneş, ceza sahasına daha fazla uzun top göndermeyi hesapladı ve muradına da uzatmada erdi. Oysa temel sıkıntı ortadaydı. Beşiktaş, düşük ve başarısız bir pas oyunu oynarken, takım savunması da zayıflıyordu. Oğuzhan, kağıt üzerinde oynuyordu! Bir Tolgay hamlesi beklenirken Pektemek girdi. O da şaşırmıştır!

Beşiktaş’ın bu sezon ligdeki en formsuzu Şenol Güneş... Beşiktaş, geçen sezonlarda kaybettiğinde dahi oyuna hükmediyordu. Dün maçı kazanacağı duygusunu hiç vermedi. Bu deplasman karnesiyle Beşiktaş’ın yarışta kalıp kalmayacağı artık kendisine bağlı değil...

MAÇIN ADAMI: HARUN TEKİN

Yediği gollere değil yemediği gollere bakmak lazım. 54’te Lens’in 59’daysa Love’ın gol vuruşlarını engelleyerek Beşiktaş’ın 2-2’yi erken bulmasına engel oldu.

 

Yazarın Tüm Yazıları