Avrupa’dan Beşiktaş gelmiş evde bir hüzün!

LİGDE bu sezon ceza sahasına girme sorunu yaşıyan Beşiktaş, bunu G.Saray derbisinde haddinden fazlasıyla aştı. Ama 3-0’lık skor, son vuruş problemini maskelemişti.

Haberin Devamı

Dün bu maske Kayseri’de düştü. Cenk ve Oğuzhan, iki net pozisyonu kullanamadı. Hele ki Oğuzhan, penaltı gibi bir vuruşu dışarı attı. Derbi de mutlak golü atamadı. Onun klasına yakışmıyor. Diğer sıkıntı da Atiba-Tolgay ikilisinin ritm bulamamasıydı.

Kayseri, kontra kovalasa da net pozisyon bulamadı ama Beşiktaş savunması Umut’a golü ikram etti. Kayseri, tüm şehir olarak savunma yaparken de Beşiktaş, pozisyona girdi. Akhisar ve Malatya maçları düşünülünce bu iyiydi. Beşiktaş’ın penaltısı hakem yorumcularını bile ikiye böldü. Bu durumda pozisyon için ‘gri’ demek sanırım en doğrusu.

10 KİŞİ DEZAVANTAJ OLDU

- Kayseri’nin 10 kişi kalması esasen Beşiktaş’ın lehine değildi. Zaten kapanan Kayseri, eksilince daha imanlı bir şekilde kemik bir savunma yaptı. Nitekim Beşiktaş, pozisyon dahi bulamazken 70’ten itibaren Kayseri, çok tehlikeli kontralar yaptı.

Haberin Devamı

Güneş, Gökhan’ı çıkarıp Negredo’yu alırken üçlü savunmaya geçti. Ancak bu hamleyi  daha erken yapmalıydı.   

Derbi sonrası basın toplantısında Güneş’e “Kapalı savunmaları açmakta zorlanıyorsunuz, önümüzdeki haftalarda benzer şekilde oynayacak takımlara karşı nasıl çareler üreteceksiniz” diye sormuştum. Hoca, verdiği yanıtta kabahati hakemlere yüklemişti.  Dün akşam ise, özellikle ikinci yarıda kabahati yükleyeceği kimse de yoktu.

Derbide kazanılan üç puan taçlandırılamadı ve Beşiktaş Leipzig’e as takımın yarısını götürmese de Avrupa dönüşü yine puan kaybetti.

MAÇIN ADAMI: UMUT BULUT

- Maçın adamları esasen kaleci dahil, ’10 Kayserili savunmacı’. Ama iki takımın da attığı gollerde başrolü oynadığı için maçın en çok konuşulan adamı Umut Bulut olacaktır.

 

Yazarın Tüm Yazıları