Adalet mi, 1 puan mı istiyoruz?

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında hakem kural hatası yaptı. İlk bakışta mağdur olan Kasımpaşa. Haliyle maçın tekrarın istemek öncelikle onların hakkı.

Haberin Devamı

Ama kurallar gereği F.Bahçe de tekrarı isteyebilir. Ne var ki ikisi de “Neme lazım, bu 1 puan iyidir” dedi. İyi ama Kasımpaşa şampiyonluktan söz ediyor! Mustafa Denizli, açıkça dile getiriyor. Şampiyonluğa oynayan bir takım için 2 puan kayıptır. O gün oynanan futbola göre alınmış 1 puan kazanç gibi gözükse de uzun vadede büyük kayıp olabilir.

Kasımpaşa, sezon sonunda şampiyonluğu 2 puanla kaybederse ne olacak? Veya F.Bahçe, 2 puanla Avrupa biletini kaçırırsa? Tersine, bu 1 puan sezon sonunda işlerine de yarayabilir. Elbette.

Asıl mesele samimiyet. Biri kaybetseydi mutlaka başvuracaktı. Bizde adalet arayışı kaybedince akla geliyor. Esas olansa her şartta kuralların uygulanmasını talep etmektir. Ve şunu da biliyoruz ki bu maç 33. haftada olsaydı kulüplerin davranışı yine bambaşka olacaktı...

Haberin Devamı

Alın size bir samimiyet testi daha... Galatasaray-Konyaspor maçındaki penaltı kararı büyük tartışma yarattı, hatta iki hakemin süresiz dinlendirilmesine ve bu yüzden de Kulüpler Birliği ile Galatasaray’ın arasının açılmasına neden oldu.

Rizespor-Ankaragücü maçında benzer pozisyon oldu. Orada da Fırat Aydınus, şüpheli penaltı pozisyonunda VAR’a başvurmadı. Bu pozisyonun Galatasaray maçındakinden daha vahim olduğunu iddia edenler bile var. Ancak maçın sonlarındaki bu penaltı kaçtığı için Ankaragücü, çok fazla dert etmedi. Gol olsaydı, eminim ki onlar da bugün Aydınus’un dinlendirilmesini isteyecekti. Hasılı, Türkiye futbolunda istenen adalet, puanın alınıp alınmamasına bağlı. O puan alınsın da, nasıl olursa olsun!

GÜNEŞ NASIL KARTAL POZU VERİR!

Güneş'e, Necip’e bir şeyler anlatırken deklanşöre basılmış ve ortaya ‘Kartal pozu’ çıkmış. Karadeniz Gazetesi Güneş’in adının stattan silinmesini istedi. Müzesindeki tüm kupaları kaldıran kaptanına böyle bir manşet... Sunay Akın’ın “Trabzon alzheimer olmuş” tespiti çok yerinde.

ALTINORDU ALTYAPISI NEREDE?

Altyapının kelime karşılığına dönüştürülen Altınordu’nun kadrosunda bu sezon özkaynaktan sadece 3 oyuncu var: Ozan Can Oruç, Alican Özfesli ve Ali Mert Aydın. Ve sadece Alican 10 maça çıkmış. Altyapıya en büyük bütçeyi ayıran kulüp, kısa vadeli amaç olan play-off için mi bu yola başvurdu?

Haberin Devamı

HAYDİ HERKES AHMET AĞAOĞLU GİBİ İMZAYI ATSIN

Hepimiz Ali Koç’a odaklandık ancak Trabzonspor’da Ahmet Ağaoğlu, sessiz sedasız akılcı hamleler yapıyor.

1-Kulübün mali yapısını açıkça deşifre etti. 1 milyar liralık borç var ve 2023’e kadar gelirler temlikli.

2-Çok basit sayılacak puan kayıplarına rağmen Ünal Karaman’ın arkasında durdu.

3-Onur Kıvrak ve Burak Yılmaz gibi iki fenomeni kadro dışı bırakma cesaretini gösterdi.

4-Fenerbahçe ile yaşanan gerilimi ortadan kaldırdı. Ali Koç ile tribünde yan yana oturdu ve Trabzonspor 8 yıl sonra evinde Fenerbahçe’yi yendi. Oysa öncesinde yıllarca gerilime yenik düştüğü için hiç galip gelememişti.

5-En önemlisi... Yeniden başkan seçildikten sonra kulübü zarara uğratması halinde zararı ödeyeceğine dair taahhütname imzaladı. Bu düzenleme için gerekli olan tüzük değişikliğini de onun yönetimi gerçekleştirdi. Bu zarardan sorumlu olma mevzusu üç büyüklerde de çok konuşuldu ancak bu kadar net şekilde hukuki zemine hiç oturtulmadı; hep havada kaldı vaziyet...

 

Yazarın Tüm Yazıları