10 bile atabilirdi

AKHİSAR, Malatya ve derbinin ilk 30 dakikası...

Haberin Devamı

Yeldeğirmenlerine karşı savaşan bir Don Kişot’tu Beşiktaş... İyi niyetli, çalışkan ve inançlı... Ama ceza sahasına giremediği için hayallerine kavuşamayan bir Beşiktaş...

Devrenin son 10 dakikasında ceza sahasına girdiği ilk pozisyonda üst üste 3 pozisyon buldu. İlk pozisyonda Fırat Aydınus’un penaltı çalması gerekiyordu. Ama o sanırım avantaja bıraktı! Umarım böyle değildir çünkü öyleyse hakemliği bırakması lazım.

MUSLERA TELAFİ ETTİ!

Aydınus’un hatasını Muslera, ikinci 45’in ilk saniyelerinde yaptığı büyük hatayla telafi etti. Futbolun cilvesi.

Maça Akhisar-Malatya taktiğiyle başlayan Tudor, geriye düşünce takımını mecburen öne çıkardı. Beşiktaş 5 dakika bocalar gibi görünse de devamında tarihi farka ulaşacak 4-5 net pozisyon buldu. Beşiktaş, bu kadar net pozisyonu geride kalan 13 haftada bile bulamamıştı. Oğuzhan ve Quaresma gibi klas ayaklar inanılmaz goller kaçırırken düz stoper Tosic, geldi 2. golü attı.

Haberin Devamı

G.Saray, güçlü rakiplere karşı açılınca ne olacağını Başakşehir maçında görmüştük. Dün Beşiktaşlılar bulduklarını atsalardı maç 10-0’a bile giderdi. Düşünüyorum da o son vuruşları yapan Cenk veya Negredo olsaydı, ne olurdu?

Ben Fenerbahçe’nin hocası olsam Beşiktaş’ın kazanmasını istemezdim; uzun yarışta Beşiktaş’ın daha tehlikeli olacağını düşünerek.

DAKİKA 88’DE NELER OLUYORDU?

Beşiktaş, 2-0 önde kenarda Şenol Güneş, Babel’e hücuma dönük olarak daha iyi pozisyon alması için yönlendiriyordu. Hâlâ öğretiyordu ve hâlâ gol istiyordu.

Medel değişikliği eski Necip müdahalesnin yeni versiyonuydu. Tolgay yorulmuştu zira. Negredo’yu daha erken alabilirdi ama Beşiktaş öyle bir futbol oynuyordu ki İspanyol girdikten 2 dakika sonra bile gol attı.

MAÇIN ADAMI: ŞENOL GÜNEŞ

Hatasıyla Muslera, maçın senaryosunun değiştirdi ancak iki sezondur derbilerde Beşiktaş’ın kara talihini değiştiren, dün de 90 dakika hücum oynatan Güneş derbinin adamıdır.

Yazarın Tüm Yazıları