Tahta dönüş armağanı

FATİH Terim’in dönüş sürecinin ön plana çıktığı, duygusal iklimi 90 dakikayı gölgede bırakacak türde bir maçtı.

Haberin Devamı

Göztepe, 4 galibiyetlik seriyle gelerek çıktığı bu duygusal kaostan etkilenmeyerek, sakin kalarak, oyun disiplininden kopmayarak maça başladı; erken bulduğu penaltı golüyle de özgüvenini ikiye katladı.

Sakatlanarak çıkana kadar müthiş oynayan Rodrigues tarafından çabuk sağlanan beraberlik ve mesela Gomis’in kaçırdığı mutlak gol ibreyi Galatasaray’a çevirdi.

GAZDAN ÇEKMEDİ!

İlk yarıda perde böyle kapanırken, ikinci yarı bambaşka bir başlangıç yaptı İstanbul’un sarı kırmızılıları...

Defans ve orta sahadan başlayarak bir kademe ileri çıkan, Belhanda’yı ve Feghouli’yi böylece daha işlevsel hale getiren Galatasaray baskıyı kurdu ve sonuçlarını da hemen görmeye başladı.

Yasin’in harikulade kafa golüyle öne geçtikten sonra da ayağını gazdan çekmedi, rakibini sahasına hapsetti ve skoru geliştirmek için elinden geleni ardına koymadı. Bu baskıya savunma dayanmayacağı belliydi. Üçüncü gol serbest vuruştan geldi. Maicon, “Benim!” diyen frikik ustalarının şapka çıkartacağı türden bir vuruşla ağlarda dip köşe temizliği yaptı...

Haberin Devamı

KALDIĞI YERDEN...

Fatih Hoca, maç öncesinde de belirttiği üzere var olan sisteme sadece bazı küçük müdahalelerde bulunmuştu ki; zaten ötesini yapacak zamanı yoktu.

Ligin taş gibi ekiplerinden biri karşısında elde edilen bu galibiyet, “İmparator”a tahta dönüş töreninde sunulan bir armağan niteliğindedir.

Gerisi ona kalmış... Nerede kaldıysa oradan devam edecek artık; beklentiler bu yönde, temenniler bu yönde...

MAÇIN ADAMI: YASİN

İkinci yarıdaki silkiniş ve dirilişi tetikleyen, takımını öne geçiren Yasin’i, gol atmasa da şahane oynayan Gomis, Maicon veya Ndiaye’nin bir adım önünde görmek gerekiyor. Attığı gol bu çok mühim galibiyetin müjdecisiydi.

Yazarın Tüm Yazıları