Kolay lokma yok

Galatasaray bu maçtan gerekli dersleri çıkarmak zorunda.

Haberin Devamı

Zorluğu basitliğinde gizli bir maça çıkıyordu Galatasaray. “Basit” derken yanlış anlaşılmak istemem; elbette kâğıt üzerinde, puan cetvelindeki vaziyetten bahsediyorum.

Rakip Ankaragücü puan cetvelinin son sırasında, bir mağlubiyet sarmalında çırpınan, acilen puan bulması gereken bir durumda.

Galatasaray’ın hedefi, pozisyonu belli; uzun koşuda sıkışık ön tarafta hızını kesmeden yola devam etmesi gerekiyor.

Hal böyleyken, kazanan kadroda yapılan Donk-Luyindama değişikliğiyle sahaya çıkan Galatasaray son derece düşük bir tempoyla başladı ve devam etti maça.

AMANVERMEZ SAVUNMA

Ankaragücü’nün sıkışık, dinamik, amanvermez savunmasını aşmak için rölantiye alınmış bir oyundan ötesini üretemedi. Buna rağmen biri Onyekuru’yla, diğeri Emre Kılınç’la iki net fırsat yakaladı fakat gol üretemedi.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın gelemediğini fark eden, üstün körü baskıyı savuşturan Ankaragücü rakip alanı da yoklamaya başlayınca bir kötü savunma kazasından penaltı kazanmayı bildi ve perde kapanırken öne geçti.

İkinci devreye seri oyuncu değişiklikleriyle başlamayı ve takımını silkelemeye karar veren Fatih Terim, mesela Falcao uygun pozisonda golü atabilseydi planını tutturabilirdi. Ancak maç hızla felakete dönüştü Galatasaray için.

Önce Lobjanidze, Marcao’yu perişan ederek mükemmel bir gol attı ve takımını iki farlı galibiyete taşıdı. Sonra maç boyunca beslenemeyen, defans arasında sıkışan kalan Mustafa Muhammed’in kırmızı kart görmesi maçı büyük ölçüde noktalamış oldu.

DÜŞTÜĞÜ GiBi KALKMALI

Galatasaray’ın liderliği getiren mükemmel koşusunun, galibiyet serisinin bozulması yeni bir serinin başlamayacağı anlamına gelmez.

Yeter ki “iyi oynamadan da kazanıyoruz” havası dağıtılsın, konsantrasyon sağlansın, ezcümle gerekli dersler çıkartılsın ve çözüm üretilsin.

Bu koşu bir tökezlemeyi belki kaldırır fakaaat...

Yol o kadar uzun değil, ön sıralar çok kalabalık ve dün akşam görüldüğü üzere kolay lokma yok bu ligde. Düştüğü gibi kalkacak Galatasaray, başka yolu yok...

Haberin Devamı

250 TL'ye varan "Hoş geldin bonusu" sadece Misli.com'da! Hemen üye ol...

Yazarın Tüm Yazıları