Hücumun iki uçbeyi

G.SARAY geçen haftaki “umut kırıcı” yenilginin oluşturduğu negatif bulutları dağıtmak için kazanmalıydı.Taraftarından güvenoyu almak için ve yarışta önde koşan grupta olmak için kazanmalıydı.

Haberin Devamı

Şampiyonluk potasındaki rakiplerinden birinin veya ikisinin birden puan kaybedebileceği derbi haftasında, avantaj biriktirmek için kazanmalıydı.

Tek çıkar yolu kazanmak olan G.Saray, hal böyleyken hışımla yürüdü Bursa’nın üzerine.Türlü problemle boğuşan, puana, hatta son haftalarda gol atmaya hasret Bursa ekibinin dayanacak gücü yoktu...

Galatasaray hücumlarının uçbeyleri konumundaki Bafetimbi Gomis ve Garry Rodrigues 12 dakika içinde golü buldu. Gomis’in gol vuruşunun güzelliğine de bu noktada durup bir şapka çıkartmak gerekiyor.

3 PUAN İYİ AMA...

Zaten sıkıntılı olan Bursaspor bir de 10 kişi kalınca maçın nasıl seyredeceği de üç aşağı beş yukarı belli oldu.Gomis-Rodrigues’in birlikte uyguladıkları pres neticesinde golü bulan bu kez Rodrigues oldu. İkinci yarıda Serdar Aziz’le gelen gol skoru geliştirdi, Gomis de açtığı perdeyi “hat-trick” yaparak, üçleyerek kapattı.

Haberin Devamı

Belhanda’nın yaratıcı gücünün belirdiği anlar, Donk’un Fatih Terim’le birlikte oyununu ikiye katlayarak ilerlemesi, Nagatomo’nun “sol bek yangınını” en azından şimdilik söndürmesi akılda kalan bazı güzellikler.

Ancak...

İşin elbette bir fakat “ancak” kısmı var... Bursaspor, Türkiye’nin en önemli kulüplerinden ancak şu sıralar güçlerinin yerinde olmadığı aşikar.

Puanın aslanın midesinde olduğu bir sezonda alınan farklı galibiyeti olduğundan değersiz gösterecek de değilim.

Ancak iç sahadaki bu akıcı ve görkemli oyunun, presin dış sahada veya “büyük” maçlarda da varlığını sürdürdüğünü de görmek gerekiyor.

Yoksa farklı galibiyet elbette şahane!

MAÇIN DAM(LAR)I: GOMİS - RODRİGUES

BAFETIMBI Gomis ve Garry Rodrigues’ten hangisini seçsem diğerine ayıp olur. “A Sınıfı” bir golcü ve hem atan hem attıran diğer ortak Rodrigues için alkış lütfen!

Yazarın Tüm Yazıları