G.Saray için çok ağır kayıp

Sarı-kırmızılılar telafisi zor iki puan bırakarak döndü.

Haberin Devamı

“Kalan süre ve bu takımın performansı önde hızla koşan rakibe yetişmeye ve geçmeye yetecek gibi değil” hissini büyüten türden ağır bir kayıp.

ÖNÜNDE koşanın sendelemesini beklerken hata yapmadan koşusunu sürdürmesi gerekiyor G.Saray’ın. Eksi 5 derecede, taş gibi zeminde de olsa kazanacaksın bu durumda ama nasıl? Galatasaray yine kayıp bir ilk 45 dakika yaşadı, yaşattı. Uzun süre rakibi, şartları çözemedi. Bu süreçte Emrah Başsan’ın vurduğu, Muslera’nın çeldiği pozisyon gelişti, başkaca bir heyecan yaşanmadı! 13’üncü dakikada Erzurum savunmasının ilk kez dengesini bozduğu atağı Feghouli’nin kaleyi bulmayan ama heyecan yaratan şutuyla tamamladı Galatasaray. Bu dakikadan sonra aradığı anahtarı bulmasa da doğru yolda ilerlediğini fark etti ve rakibi sıkıştırmaya başladı. Bu baskı sürekli değişmek zorunda kalan G.Saray savunmasının kırılganlığını ortaya koyabilirdi ki; nitekim öle de oldu. G.Saray sürekli ava gittiği sol kanattan avlandı, Marcao çıktığı topa müdahale edemeyince gol yolunu açtı ve Rashad 18’inci dakikada Muslera’yı geçti.

Haberin Devamı

İkinci yarıya Semih’in yerine “acil durum halinde cam kırılarak” Linnes girdi. O meşhur “asist öncesi asist” olarak da tanıdığımız “hazırlık pası” aşamasına dahi gelemeyen bir Galatasaray vardı sahada. Ancak maçın 62’nci dakikasında güneş sistemindeki gezegenlerin sıraya dizilmesi gibi nadir bir hadise yaşandı! Selçuk şık bir pasla Onyekuru’yu, Onyekuru ceza sahasındaki Mitroglou’nu, Mitroglou geriden gelen Belhanda’yı, Belhanda da kaleyi buldu, gol oldu!

Beraberlik sonrasında G.Saray zaman zaman maçı kendi istediği şekle dökmeye çalışsa da bunda süreklilik sağlayamadı. Neticede zor bir deplasman maçından telafisi zor iki puan bırakarak dönmek durumunda kaldı sarı kırmızılılar. “Kalan süre ve bu takımın performansı önde hızla koşan rakibe yetişmeye ve geçmeye yetecek gibi değil” hissini büyüten türden ağır bir kayıp.

EMRE’YE ARA KARNE

EMRE Taşdemir Bursaspor’da yıldızı parlayan bir sol bek olarak adını duyurdu. Bursaspor, Boluspor’dan o mevkide bir başka parlayan yıldız olan Umut Meraş’ı alınca Emre Taşdemir’e de Galatasaray yolu açılmış oldu. Nagatomo’nun yokluğunda formayı kaptı. Hücumda bazen etkili, savunmada bazen etkisiz. Bu denklemi kendi lehine çevirmeye odaklanması lazım.

Haberin Devamı

YiNE Mi ‘ESKi NUMARA’ iLLETi?

ERZURUM, Rashad ile öne geçtiğinde 18’inci dakika oynanıyordu maçta. O dakika itibariyle Erzurum oyuncularına bir hassaslık, bir kırılganlık. Düşen kalkmıyor. Hatta faulü kendisi yapıyor, rakibi kalkıyor, o memleketten acı haber almış gibi bağıra bağıra yerlerde yuvarlanıyor. Yine mi bu “eski numara”?! Bu arada bu “eski numara” dün geceye özgü değil yeri geldiğinde her takım yapıyor istisnasız. Ama onun da bir yolu, yordamı var. Daha oynanacak 80 dakika vardı golü bulduklarında kaba hesapla. Karşındaki Galatasaray tel tel dökülüyor. Biraz oynamaya odaklansalar ilk 45 dakikada 3 puanı yakalayacak imkanı bulacaksın. Neyse ki Belhanda’nın golü biraz canlandırdı Erzurumsporlu oyuncuları. Kalan sürede yatmak yerine koştuklarında neler yapabileceklerini gördüler üstelik. Pişman olmuşlardır herhalde. Rahat kazanabilirlerdi.

Maçın adamı: Obertan.

Yazarın Tüm Yazıları