Çok hayırlı galibiyet

Bu 3 puan daha fazla gecikseydi dertler çekilmez hale gelecekti.

Haberin Devamı

Problemlerini halletmek veya gerginlikleri yatıştıracak makul çözümler üretmek yerine yenilerini icat ederek ilerliyor Galatasaray. Huzursuzluğu her halinden belli olan Galatasaray, alacaklarını alamamış, satacaklarını satamamış, maaş indirimi konusunda takım içi disiplini yıpratmış, kötü oynayan, ruh yakalayamayan, kenetlenemeyen bir takım olarak gitti Erzurum’a.

Başının üstünde toplanan kara bulutları dağıtmak için bir galibiyete, biraz ‘eh işte!’ dedirtecek kadar iyi oyuna ihtiyacı vardı.

Uzun bir dinlenme süresi geçiren Erzurum’un nasıl oynayacağı üç aşağı beş yukarı belliydi. Teknik direktör Mehmet Özdilek ‘baskı yapmaktan’, ‘orta sahada üstünlük kurmaktan’, ‘ileri çıkan Saracchi ve Omar’ın boşalttığı alanları zorlamaktan’ bahsediyordu.

Galatasaray geçtiğimiz maçlardaki ‘hayalet’ görüntüsünden neyse ki uzak, baskılı, rakibine dönüm dönüm boş alan bırakmayan, Saracchi ve Omar’ın katkılarıyla hücumda etkili bir oyunla başladı.

Haberin Devamı

20’nci dakikada Emre Kılınç ile öne geçtikten sonra da bu oyun disiplinini korudu 35’inci dakikaya kadar kalesinde pozisyon bile görmedi.

İlk yarının son bölümünde bir uzuuuun topu ve rakibi karşılayamayarak yaktı başını Galatasaray, penaltı ile yakalandı rakibine.

FALCAO’NUN KIZARMASI DENGELERi DEĞiŞTiRDi

İkinci 45 dakikada Erzurumspor oyunun daha fazla içine girerken Galatasaray da uzun süre isabetsiz ortalarla aradığı golü şahane bir orta/pas ve yine şahane bir santrfor performansıyla buldu.

Falcao’nun attığı golde topu alışı ve vuruşu kadar Ryan Babel’in pası da övgüyü sonuna kadar hak ediyor.

İlk yarıda arkasındaki oyuncuya yaptığı faulle sararmış olan Falcao’nun benzer bir pozisyonda kızarması maçın dengelerini büyük ölçüde değiştirdi. Benzer pozisyonlarda aynı hakemin farklı kararlarının takdirini ise size bırakarak devam edeyim...

Yorgunluğun devreye girmeye başladığı süreçte eksilen Galatasaray elbette kalan dakikaları diken üstünde geçirdi.

Değişikliklerle savunma kurgusunu sağlamlaştırmaya çalışan Fatih Terim, kısıtlı süredeki Emre Akbaba hamlesiyle olduğu gibi golü de kovalattı takımına. Galatasaray açısından problemleri aşmaya yetmeyeceği kesin olan ancak en azından bir süre baskı ortamını ‘duraklatacak’ türden bir galibiyet. Daha fazla gecikseydi, dertler çekilmez hale gelecekti; çok hayırlısından bir galibiyet oldu...

Haberin Devamı

"Sanal Oyunlar" ilk defa ve sadece Misli.com'da! Hemen oyna...

Yazarın Tüm Yazıları