Şimdi sıra Comolli'de

Galatasaray’a 4 atan, Malatya’dan 5 yiyen, evinde Göztepe’ye kaybeden Trabzonspor, bu ligin en anlaşılmaz takımı...

Haberin Devamı

Hem var hem yok. Dünkü karşılaşmayı 5-6 farklı skorla da kazanabilirlerdi. Başta kaleci Harun direndi Trabzonspor’a... Sahadaki diğer 10 Fenerbahçeli futbolcu, sanki başka takımlardan 1 maçlığına toplanmış futbolcular grubuydu. Bu arada Trabzonspor, 2-0’a getirdiği maçı, son 10 dakikada berabere de bitirebilirdi. Karşılaşma boyu müthiş performans gösteren Trabzonspor takımının görüntüsüne yakışmadı bu son 10 dakika...

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde Dinamo Zagreb’den 4 gol yediği mücadelenin sonrasında bu sütunlarda yazmıştım; “Damien Comolli ve Phillip Cocu hemen, birlikte yollanmalı” diye... Phillip Cocu, Damien Comolli’nin yarattığı kifayetsiz kadroyu bir yere taşıyamazdı ve gitti. Erwin Koeman’ın da sonu aynen Phillip Cocu gibi olacak. Fenerbahçe böyle mahkum oynayamaz. Fenerbahçe böyle sahada kişiliksiz dolaşan futbolcuların takımı da olamaz. Hesap, Comolli ile görülmeli ve bileti derhal kesilmeli. Evkur Yeni Malatyaspor’dan 1 maç öncesinde 5 gol yiyen ve 18 maçtır Fenerbahçe’yi yenemeyen Trabzonspor, çok tempolu ve baskılı başladığı 90 dakikayı, son 10 dakika hariç aynı biçimde sürdürdü. Yusuf Yazıcı’nın şut bombardımanları, bek Novak’ın gol bindirmeleri, kaleci Harun’un penaltı dahil büyük kurtarışları, Rodallega’nın garip penaltısına bakarak geçen maçın temel noktası; “Fenerbahçe’nin ruhsuz ve kişiliksiz futboluydu” demiyorum... Sahadaki duruşuydu.

Haberin Devamı

MERAK EDİYORUM

Uğurcan, Hüseyin, Abdülkadir ve Yusuf gibi altyapıdan yetişen 4 oyuncuyla başlama cesaretini Karaman’ın; kadro dışı-cezalı-sakatların yokluğundan mı, yoksa gençlere güvenini ortaya koyma cesaretinden ötürü mü gösterdiğini bilmek isterim. 30’a yakın gol hamlesi yapan bir takımın, 10 üzerinde şut atan ekibin, bu denli konsantrasyonuna saygı duyulmalı.

TEK ÇARE YENİ BİR TEKNİK HEYET

Fenerbahçe 4-4-2 oynayamaz. Rakibinin orta saha zafiyetini görüp zengin bir madene dalan Trabzon, dün kazandıkça kazandı. Sayısız gol pozisyonu vardı ama atak bitirmedeki zafiyetleri farkın büyümemesine neden oldu. 18 maçtır yenilmediği bir takım önünde bu kadar mahkum olmak ve 18 maçta verdiği gol pozisyonuna yakın pozisyonu dün Trabzon’a vermek, ancak Comolli’nin yarattığı teknik ekip ve futbolcu grubunun marifetiyle olabilirdi. Yusuf Yazıcı ve kaleci Harun, iki takım adına gecenin en etkili isimleriydi. Trabzonlu Novak ve Jose Sosa da, iki nefis gole imza koymayı başardı. Fenerbahçe’nin Koeman ile beraber aldığı skorların camiaya umut verdiğini kabul ediyorum. Ama o karşılaşmalarda da ortaya konulan futbol, aslında bir bakıma bugünlerin habercisiydi. Ben artık sıranın sportif direktör Damien Comolli’ye geldiğini düşünüyorum. Fenerbahçeli futbolculara, yetersiz ve kifayetsiz bu kadronun başına bir dokunuş yapacak yeni bir teknik heyetin gelmesi gerektiği inancındayım.
·

Yazarın Tüm Yazıları