Öpeceksin hocanın elini

Trabzonlu, kendinden olanı pek sevmez... Maraş Caddesi’ndeki bakkal, eski kalecileri, teknik direktörleri, Milli Takım’ı dünya üçüncüsü yapan Şenol Güneş’i pek beğenmez.

Haberin Devamı

Güneş bu ülkenin öğretmenliğinden oyunculuğuna, oyunculuğundan hocalığına hayat felsefesi olan ama PR’ı eksik, reklamı az teknik adamlarının başında gelir. Trabzon’un beğenmediği Güneş Bursa’yı yeniden yaratıyor. Teknik direktörlük CV’si Şenol hocanın çok gerisindeki Hamza Hamzaoğlu, İtalyan Milli Takımı’nın eski hocalarından Prandelli’nin büyütemediği için yürütüldüğü Galatasaray’ı yeniden yaratmaya çalışıyor. Del Bosque’nin çok beğendiğim bir lafına döneceğim tekrar. “Bilginiz futbolla sınırlıysa işiniz zordur.” Dün akşamki futbol ve skor sonrasında Hamzaoğlu’na söyleyeceğim tek şey, “Öpeceksin hocanın elini.”


SORUYORUM...


Ve Volkan Şen... Üstün futbol meziyetlerine, iş ahlakını, profesyonel duruşunu ekleyemiyorsan ve 81. dakikada yaptırdığın penaltı ve gördüğün kırmızı kartla takımının galibiyetine engel oluyorsan kaptanlık bandını bundan böyle başına bandana diye taksan daha iyi olur. Taktikler maç kazandırmaz... Şu ana kadar Avrupa futbolunda iki buçuk kupa taktik başarılarla kazanılmıştır. Mourinho’nun 2004’te Porto ve 2010’da Inter ile kazandığı ve yarım olan da 2009’da Guardiola’nın Barcelona ile kazandığı Şampiyonlar Ligi kupaları... Taktik yetmez, başarı için çok farklı etkenler öne çıkar. Hamza hocaya sormak lazım, Telles’i orta sahanın soluna, Emre’yi göbeğine ve Olcan’ı sağına koymak ve defansta Chedjou’nun yanına Koray’ı yerleştirmek nasıl bir taktik felsefe ürünüdür?

Haberin Devamı

4. YILDIZ ZOR GELİR


G.Saray savunma arkasına ilk 45 dakikada atılan toplarla tarihi bir farkı kaçırdı Bursaspor... Bursa 7 mutlak golü kaçırırken, Sabri çizgiden gol çıkarırken, Muslera, Ozan’ın ayaklarından top alırken, Bakambu bom boş dışarıya vururken, Hamza sorunun orta alandan kaynaklandığını anlamadı. Galatasaray defansının göbeği Balta, Koray ve Chedjou gibi ağır adamlarla 4. yıldızı zor görür. Cimbom hiçbir maçında Semih’i dünkü kadar aramadı.

HAMLE SIKINTISI


Atamayana atarlar misali Bursa’nın kaçırdığı mutlak gollerden sonra Galatasaray’ın Umut’un güzel kafa golüyle öne geçmesi Bursa’yı bozmadı. Volkan Şen yine defansın arkasına atılan bir topta ilk yarının skorunu belirledi. Bursa ikinci yarıya aynı ilk yarı gibi başladı. Bukambu ve Şener’in gol hamleleri sonrasında, duran ve yüksekten gelen toplarda ligin en iyi ismi Fernandao 12. golünü atarak Bursa’yı öne geçirdi. Galatasaray geri dörtlüsü duran toplarda hamle sıkıntısı, arkaya atılan toplarda zamanlama ve adam kaçırma ve de genelde bir paylaşım sıkıntısı yaşarken nasıl gelecek bu 4. yıldız?
Oyunun son çeyreği hariç dominant olan takım Bursa’idi. Galatasaray’ın dünkü düşüşü Semih ve Burak’ın yokluğuna bağlanamaz. Son dakikalarda her türlü riskin alındığı, Galatasaray’ın galibiyet golü için saldırdığı anlarda Sneijder, Emre ve Umut öne çıkamadı.

Haberin Devamı


MOTİVASYON ÖNEMLİ


Bursa farklı kazanacağı bir maçta beraberliğe razı oldu.
Şimdi geri 4’lü zaafiyeti yüksek Galatasaray ve Beşiktaş yanında bu sorunu çözmüş olan Fenerbahçe şampiyonluk yolunda avantajlı... Hamza hoca takımdaki isimlerle onların yerleri konusunda yeni taktik hesaplara çok fazla girmemeli. Dediğim gibi taktikler çok nadir maç kazandırır. Dün akşamki maçta Bursa’nın konsantrasyonu, motivasyonu rakibin çok önündeydi.

Yazarın Tüm Yazıları