Mesut'un yanına Ronaldo gelse yine zor

Kazanmaya değil kaybetmemeye odaklanmış iki takım. Soğuk hava, donuk futbolcular, kalitesiz, çekişmesiz bir oyun. Mesut gelecek dertler bitecek diye hiç kimse umutlanmasın.

Haberin Devamı

Bu F.Bahçe’de Mesut’un yanına Ronaldo gelse fazla bir şey değişmez. Şaşkınlığım Erol Bulut’a. Bir lider için amaç statükoyu korumak değil, etkilemek ve sonucu değiştirmektir. Lider değişim yaratacak, anlam duygusunu aşılayacak, birleştirecek, harekete geçirecek ve iz bırakacaktır.

Nerede ışık verdi Erol Bulut? Erzurum, Kasımpaşa, Ankaragücü kantarında yapılan tartının gerçek ağırlığı göstermeyeceği F.Bahçe’yi izleyenlerin malumu. Mevsim başında bu yana başta stoperler olmak üzere savunma sorununu çözemeyen, orta sahası hem pasla hem kontrayla rakip kaleye gidemeyen, gol pozisyonu üretmekte zorlanan takımın inancım o ki büyük psikolojik sorunları var. Bu tükenmişlik sendromu Mesut’un gelişiyle de çözülmez. Ben Erol Bulut’un yerinde olsam hafta içi 1-2 antrenman iptal eder futbolculara F.Bahçe’nin büyüklüğünü anlatan, tarihini gösteren taraftarın aşkını dile getiren filmler izletirim. Ama daha önce de yazdığım gibi bu görüntüleri önce Erol Bulut’un izlemesi lazım.

Haberin Devamı

Mesutun yanına Ronaldo gelse yine zor

KALECi ALTAY’IN ŞANSI

Dün Sivas’ta -9 derece sıcaklıkta herkes dondu kaldı ve ev sahibi takım da F.Bahçe’nin oyununa eşlik eder hale geldi. Ligin deplasmanda en çok kazanan ve gol atan takımı F.Bahçe’nin bu kadar yavaş oynamaya kazanma hedefinden uzak durmaya hakkı yok. Bu aşamada takımın yürümekte zorluk çekmesi, Ozan Tufan’ın F.Bahçe’deki heyecanını yaşamayan futbolcularından kaynaklanıyor. En kötü transfer Tisserand’ın maçın başındaki hatasından yararlanan Yatabare’nin vuruşunda golü kaleci Altay şansıyla önledi. Aynı Tisserand 4 dakika sonra sakatlanarak yerini bir başka transfer bombası, Lemos’a bıraktı. 16’da Gradel’in kaleye gönderdiği topa sallapati bir topuk darbesi koyan Yatabare’nin golü de bir şans golüydü.

-İlk yarının uzatmalarında Mert Hakan’ın ortasına ceza sahasında elle müdahale penaltı getirdi ve Enner Valencia maçın skorunu belirledi. İkinci yarıda değişen bir şey yoktu. Taraflar zaman geçtikçe kaybetmemeye oynadı. Şut atmayan, kontraya çıkamayan, kenardan sıfıra inip orta imkanı bulamayan iki takım maç boyunca birer gol attı, ikişer pozisyon buldu.

Haberin Devamı

-F.Bahçe şampiyon olmak istiyorsa kötü oynayabilir ancak ruhsuz ve heyecansız oynayamaz. Seri Sivas’ta bozuldu. Yönetim ve Bulut bir an önce bu iştahsızlığın profesyonellikten uzak, kadronun sıkıntısını öğrenmek zorunda.

 

250 TL'ye varan "Hoş geldin bonusu" SADECE Misli.com'da! Hemen üye ol...

Yazarın Tüm Yazıları