Korkusuna mahpus

KORKTUĞUNUZU rakibinize hissettirdiğinizde, zirveyi tutan büyük bir takım gibi oynamadığınızda Bay Tudor, böyle skorlara her zaman hazır olmalısınız.

Haberin Devamı

Takım zaten büyük maç kazanamamanın psikolojik baskısı altında iken siz bir lider olarak öne çıkacak, G.Saray'a tarihine yakışan, korkmaz, kazanmak isteyen bir futbol oynatacaksınız. İlk yarıda yüzde 65 topu rakibe vererek, Beşiktaş'ı kendi sahanda karşılayarak korkuna saygı duyuyorsun.

Peki neden cesaretin yok? Madem tedbirli olacaksın, kontrataklarla gol arayacaksın, neden Yasin'le değil de Feghouli ile başlıyorsun?

GALATASARAY'IN LİDERİ KİM?

Sayın Tudor bilmelisin ki, Belhanda ve Feghouli'nin eski günlerindeki sermayeleri, bugün G.Saray'da ticaret yapmaya yetmez. G.Saray'ın takım lideri kim? Belhanda, Feghouli, Selçuk, Fernando... Kim? "İlk 6 haftanın takımı nerede" diyenlere cevabım, "Tudor'un korkusuna mahpus kaldı" olacak. Rahmetli üstat İslam Çupi, "Maçı ikinci yarıda ters yüz eden herhalde bit pazarındaki Eftal Efendi'nin elleri değildi" diye yazmıştı bir tarihte...

Haberin Devamı

39'da Oğuzhan'ın düşürülmesiyle mutlak bir penaltısı verilmeyen pozisyon fakiri Beşiktaş, ikinci yarının başında Muslera'nın ikramında Cenk'le maçın kaderini değiştirdi.

61-69. dakikalar arasında 5 net gol pozisyonunu değerlendiremeyen Beşiktaş, Tosic'le skoru garantiye aldı ve Galatasaray'ı sürklase etti.

TARİHİ BİR HEZİMETTEN KURTULDULAR...

BEŞİKTAŞ bir Şampiyonlar Ligi maçı gibi oynadı. Her futbolcunun müthiş bir konsantrasyonu vardı. Tolgay çıktığında Talisca'yı değil de Medel'i tercih eden Güneş, hesaplarını gerçekçi yaparken, Tudor'un 85'te Denayer'in yerine Linnes'i almasına herhalde kıs kıs güldü.

Dün akşam tarihi bir hezimetten kurtulan Galatasaray, Tudor önderliğinde büyük hedeflere yürüyemez.

MAÇIN ADAMI: QUARESMA

Genelde oyuna değil de skora katkısı olan Quaresma, artistik ve realistik yaptığı bütün hamleleriyle G.Saray defansının psikolojik yapısını çökertti. Bence maçın adamı Quaresma.

Yazarın Tüm Yazıları