İki farklı devre iki farklı Fenerbahçe

F.Bahçe korkuyla başladı, Ekici'nin girişi dengeleri değiştirdi.

Haberin Devamı

İKİ farklı yarı izledik. Yanlış oyuncu tercihleriyle maça korkusuna itimat ederek başlayan Fenerbahçe ilk yarı sahada yoktu. Mehmet Ekici’nin ikinci yarı oyuna girmesi ve Valbuena’nın ona katılmasıyla F.Bahçe ikinci yarının hakimiydi, sahaya kimliğini koydu. Eğer 51 ve 76’da Zajc iki mutlak golü kaçırmasa F.Bahçe sahadan galip ayrılabilirdi. Ama futbolda atamayana atarlar. 83’te Visca-Mossoro paslaşmasını Napoleoni bitirdi ve maçın galibi Başakşehir oldu. Mecbur kalmadıkça aynı oyuncu kadrosunu bozmayan, topu rakip sahada tutmaya çalışan, gerçekçi, sağlam bir Başakşehir ve rakibinin 26 puan gerisinde her maçı bir final olan, ismi de Fenerbahçe olan iki takımın maçıydı.

İŞLEMEYEN ÜÇGEN

Fatih Terim Stadı’ndaki karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Fenerbahçe’nin sağ kanatta üçgenler kurarak pas yapması ve topa sahip olma arzusuna orta sahada yapılan top kayıpları engel oldu. Başakşehir bu topları hızla Fenerbahçe yarı sahasına taşıdı. İlkinde Robinho 16’da Volkan’ı geçemedi. F.Bahçe 3 dakika sonra hatayı bu sefer kale alanı içinde yaptı. İrfan Can’ın asist öncesi iki nefis çalımı, Tolgay için kahrediciydi. Irfan’ın yaptığı ortaya yanlış zamanlamayla yükselen Volkan’ın hatasına Serdar da katılınca Robinho bunu affetmedi. Başakşehir’in yine sağ kanatta Caicara-Mossoro-Visca üçgenleriyle gelmesi ve F.Bahçe defansının arkasına kritik toplar atması sarı lacivertli savunma önlem alamadı.

HAYAT ÖPÜCÜĞÜ

Haberin Devamı

İkinci yarı oyunun üstünlüğü Fenebahçe’deydi. Mehmet Ekici sarı lacivertli takıma bir hayat öpücüğü vermişti. Zajc’ın orta alanda ani ve hızlı koşularla rakip ceza sahasına girme arzusuna sahanın en kötüsü Soldado pek katılmadı ama aynı Soldado Attamah’ın büyük hatasını gole çevirerek skoru eşitledi. Zajc başta olmak üzere Ekici, Isla, Moses, Hasan Ali yenilgiyi kabullenmedi. Maç 1-1 bitecek denilirken Napoleoni’yle ev sahibi ekip belki şampiyonluk kapılarını açacak golü attı. Başakşehir tam bir ekip ruhuna sahip.Bu takımda kendini yıldız sanan kimse yok. Savunmada, hücuma geçişte ve gol yollarında ezberlenmiş bir oyun şablonu telaşsızca, sabırla uygulanıyor. Teknik direktör ve oyuncu grubu bu kez şampiyonluğa inanmış görünüyor.

Maçın adamı: Mossoro.

Yazarın Tüm Yazıları