Hırsla geri dönüş

GALATASARAY maçındaki kazanma arzusu ve müthiş mücadelesiyle “1974’lerin efsane Trabzonspor’u Rıza Hoca ile geri döner mi?’ diye yazmıştım.

Haberin Devamı

Umudum halen diri ama dün Trabzonspor’un duran toplardaki büyük zaafı, orta saha-defans koordinasyonunun aksaması bir büyük takıma yakışmadı. Evinde böylesine basit gollerle iki farklı geriye düşüşe itirazım var ama 45 dakikaya 13 şut sığdıran, bir penaltısı verilmeyen takımın iki kez geri dönüşüne de saygım var.

Olcay ve Okay cezalı olsa da Jose Sosa, Rodallega, Kucka ve Abdülkadir’i yedekler sırasında oturtan Çalımbay’ın elinde zengin bir kadronun varlığını kabul edebilir miyiz? Ama bu kadrodan beklenen ne futbol ne kazanma ruhu bu değil.

BURAK’TAN MESAJ

İki takımın da açık oynadığı, orta sahanın zaman zaman hızlı geçildiği ama aynı oranda, bu alanda çok topun kaybedildiği bir maçtı. Bir ay sahalardan uzak kalan, maç kondisyonu düşük Burak Yılmaz bir kenar oyuncusu değil. En etkili olduğu yeri ve pozisyonu attığı birinci golle Rıza Hoca’ya adeta izah etti. Attığı nefis gole rağmen oyun ve takıma destek performansı açısından Yusuf Yazıcı düşüşte. Hakemin atladığı bir penaltıya muhatap olan ve kendi kalesine iki gol atan Pereira ise eğer Trabzonspor kazanmasa maçı veren adam olacaktı. Dün şans hiç yanında değildi. İlk yarı Trabzonspor’u rakip ceza sahasına götüren Castillo ikinci yarıda adeta durdu. Bu arada dört mutlak golü kurtaran Osmanlı kalecisi Hakan Arıkan’a tebriklerimizi yollarken 83’te maçın kırılma anında Özer’in nefis vuruşunu parmaklarının ucuyla dışarı atan Onur’un da hakkını yemeyelim. Eğer o top gol olsaydı Trabzon dün akşam kazanamazdı.

Haberin Devamı

SOSA MUTLU DEĞİL

Sosa yedekte mi kalmalı, alternatif oyuncu mu olmalı, yoksa ona ülkesi için yurt dışı bir bilet mi alınmalı bilemem. Bildiğim, ikinci yarıda oyuna giren Sosa’nın Trabzon’u ve Trabzonspor’u sevmediği ve de tüymek için sözleşme şartlarına uygun bir fırsat kolladığı.

Trabzonspor’un savunma ve orta alan koordinasyonu artırmak ve duran top organizasyonlarında nasıl savunma yapılacağını takımına öğretmek durumunda Rıza Hoca.

MAÇIN ADAMI: BURAK VE N’DOYE

İki defa geri düştüğü maçta takımlarını yalnız bırakmayan taraftar ile yakaladıkları pozisyonları değerlendiren iki santrafor Burak ve N’doye dün Trabzon’da öne çıktı.

Yazarın Tüm Yazıları