Hesap Londra'da

BEŞİKTAŞ’ın kazanmaya kaybetmekten daha yakın olduğu maçtı.

Haberin Devamı

Siyah beyazlı ekip, ne olacaksa burada olacak felsefesiyle, yüreğiyle, riskleriyle oynadı. Arsenal, kontrollü, ‘bir atsam bayram yapsam’ hesabındaydı. Maç İstanbul’da bitmedi, Londra’da bitecek. Bilic’in yarattığı takım muhteşem başladı maça. Üst düzey bir konsantrasyon ve inanılmaz bir yardımlaşma. Hani derler ya, ölümüne oyna. Aynen öyle. 16 yıldır Şampiyonlar Ligi gruplarının müdavimi Arsenal ile gruplara kalma maçına çıktı Beşiktaş. Siyah beyazlıların tüm transfere harcadığı paranın yaklaşık dört katını sadece Barcelona’dan Alexis Sanchez’e vermiş Arsenal’e karşı oynadı Beşiktaş. Kadrodaki futbolcuların bedeli belki Arsenal’ın 4’te biri olan Beşiktaş, Arsene Wenger’e de İngilizlere de dün gece korkulu bir 90 dakika yaşattı.
Önce ne demem lazım? Drogba’yı tercih edip Demba Ba’yı bırakmış Chelsea, doğru mu yaptı bilinmez ama bu Ba’nın Beşiktaş’a çok katkısı olacağı kesin. 12. saniyede santradan vurduğu ve kalecinin üst direk dibinde kurtardığı o pozisyon gol olsa ve de 44. dakikada yaptığı presle yaratıp, Koscielny’yi terse yatırıp direk dibine vurduğu topta biraz kısmet olsa bugün neler olurdu neler. Hem Ada’da hem de Çarşı’da.

10 NEREDE

Haberin Devamı

ARSENAL sakin, Beşiktaş hırslı, Arsenal az adamla rakip kaleye hızlı, Beşiktaş fazla adamla yavaş oynadı. Arsenal’de Arteta göbekten, Beşiktaş’ta Oğuzhan kenardan oyun planları hazırlarken, Arsenal Giroud’yu ceza sahasında gole yaklaştırırken Beşiktaş Ba’nın arkasında Veli’yi o noktaya itmeye çalışıyordu. Mustafa Pektemek sahanın her tarafında dört yürekle oynarken dakika 48’de sahneye çıkan Olcay Şahan, Oğuzhan’ın pasında jenerik gol sevdasında kapılmasa 50 bin Beşiktaş seyircisi ayakta olacaktı.
Feyenoord maçları sonrasında Beşiktaş’ın en büyük sıkıntısının orta alanda bir maestro olduğunu yazmış, G.Saray’daki Selçuk, Sneijder, F.Bahçe’deki Ribas, Emre tipinde bir oyuncunun yani 10’u bulmanın zaruret olduğunu söylemiştim. Dün bir kez daha gördük ki takım olmuş bu takımın bir 10 numarası yok. Sağ ayağını sadece yürümede kullanan İsmail Köybaşı’nın Serdar’a tercihi de Bilic’in büyük ve riski bir kararıydı.
Sonuçta Beşiktaş bu ekip ruhunu Londra’da da sahaya yansıtırsa Arsenal kadar gruplara kalma şansı olacak.

Yazarın Tüm Yazıları