Futbolda kasıt yoksa penaltı yoktur

1917 Sovyet Devrimi, Çarlık Rusya’nın bitişi, Igor Gouzenko, Maksim Gorki... Bunları konuşmaya gerek yok. Ben kitabın ismini severim: ‘Bir devin düşüşü’ Türk futbolunun en büyük armadası F.Bahçe’ye 3 Temmuz 2011 yılında başlatılan operasyondan bu yana 9 yıla yakın zaman geçti.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük STK’sı milyonlarca taraftarı olan F.Bahçe halen toparlanamıyor. Bu yıl da lig bitti. Sarı lacivertli ekip kupa umudunu Kadıköy’e taşıdı.

F.Bahçe altından kalkmanın zor olduğu bir travmayı yaşıyor. Bu Comolli’nin dediği kadar negatif bir rüzgar değil. Bu, artçı şokları da olan çok ciddi bir deprem ama tarih yazan büyük kulüpler bu zor günleri de atlatırlar.

TÜKENMİŞLİK SENDROMU

SON 5 lig maçında 13 puan kaybeden, Comolli’den sonra Ersun Yanal’ı da gönderen, tükenmişlik sendromu yaşayan bir takımın hele ismi F.Bahçe ise bu maçları oynaması zor. Düşük tempoda maça başlayan F.Bahçe’nin karşısında ligin en başarılı deplasman ekiplerinden (17 puan puan) Denizlispor hücum aksiyonlarıyla başladı. 14 ve 24’te Barrow ve Aissati’nin iki mutlak golünü Altay kurtarmasa maç ev sahibi için çok dramatik bir hal alabilirdi. Denizli kaçırırken, Ekici’nin köşe vuruşunda Ozan F.Bahçe’yi öne geçirdi.

Haberin Devamı

HAYIR MI ŞER Mİ?

Kruse’nin sakatlanıp Zajc’ın oyuna girişi bir ivme getirmedi. İlk 11’de sahaya çıkıp ama sahada görünmeyen Ferdi’nin performansına 45 dakika dayanmak sabır işiydi. Gustavo’nun Falette’in yerine stopere geçişi F.Bahçe için hem hayır hem şer oldu. İlk pas istasyonu olma, oyunu geriden kurma yönünde F.Bahçe için hayırdı ama orta saha dinamizmi Tolgay, Ekici ve Ozan’la Gustavo’nun performansını vermiyordu. Ekici bir duran top ustası. Ozan koşmayan takımın tek koşan adamı. Bu, düşük motivasyonlu günlerde “Gustavo stoperde kalsın” diyenler çok ama F.Bahçeliler Gustavo’yu kurtaran değil oyun kuran, bozan, golü bulan alanda görmek istiyorlar.

VAR, OFSAYTI ATLADI

Hakem Zorbay Küçük 1992’de doğduğunda ben TRT’de 15 yıllık futbol spikeriydim. Penaltının temel öğesinin kasıt olduğunu çok ama çok önce öğrendim. 90+1’de Ozan’ın vuruşunda nasıl Mustafa’nın koluna çarpan topa penaltı verilmediyse 43’te Tolgay’ın eline giden ve çarpan topa da aynı bakış açısıyla penaltı verilmemeliydi. Ve de kırmızı kart. Kaldı ki pozisyonun öncesinde Recep’in ofsaytta olduğu da VAR tarafından atlandı.

Haberin Devamı

AiDiYET MESELESi!

İkisi de Almanya doğumlu. Biri Türk asıllı Münihli. Diğeri safkan Alman Reinbeck’lı. Mehmet Ekici ve Kruse. Bu hassas günlerde Ekici serenomide çalınan milli marşı eşlik etmezken Kruse resmen benim gibi söylüyordu. Bunun ezberle ilgisi yok. Bu aidiyetle ilgili.

Yazarın Tüm Yazıları