Bu şok sonuç verir mi?

PEK tadı tuzu olmayan Rusya’daki 2018 Dünya Kupası finallerinin ardından nihayet lige döndük.

Haberin Devamı

Ülke nasıl borca battıysa; bireylerin, şirketlerin ve de kulüplerin borç batağına saplandığı bir ortamda bu sezon çok kaliteli bir futbol ortamı beklemiyorum.

Lig şampiyonu Galatasaray ile kupa galibi Akhisar’ın Konya’daki Süper Kupa karşılaşmasına halkın gösterdiği ilgi, otobanda kaza yapan bir araca seyirci olarak gösterdikleri ilgiden fazla değildi.

Ama Ankaragücü köklü bir kulüp, Ankara seyircisinin lige yeni dönen ve Ankara’yı temsil eden tek kulübe desteğini alkışlamak lazım. Yaklaşık 2 bin 200 gün sonra Süper Lig’e dönen Ankaragücü, ilk maçını ligin şampiyonu ve kendi değerinin 8 katı üstündeki Galatasaray’a karşı yaptı.

Gomis, Belhanda ve Feghouli gibi veteran sınıfa yaklamış, üç pahalı, egosu yüksek oyuncuya ligin ilk maçında 11’de yer vermeme cesaretini Fatih Terim dışında çok az hoca gösterir. Bu kendilerini dev aynasında gören ama (Gomis dışında) aldıkları paranın hakkını veremeyenlere ilk maçta verilen net mesaj; “Galatasaray sizsiz de oynar...” Ama oynayamaz.

Haberin Devamı

Bu kadro yapısında, Terim başta Gomis olmak üzere Türkiye’deki futbol konsantrasyonlarını beğenmediğim bu üç oyuncudan asla vazgeçemezdi.

Sonuçta, Galatasaray geçen yılki kadrosuyla yoluna devam edecek. Başka çare yok. Ve Terim, bunu bilerek ilk karşılaşmada üç as oyuncusuna bir şok yaşattı.

 

DİKKAT ÇEKENLER...
- DÜN Eren ve Sinan Gümüş’ün, Gomis’e alternatif olabilecek bir görüntüsü yoktu. Sanki bir şeye küsmüşler...

- Belhanda mı, Selçuk İnan mı? Feghouli mi, Sinan Gümüş mü?

- Yabancılar donuk ve büyük şevkle oynamasalar bile, yerlilerin ondan farkı yok.

- Serdar Aziz-Maicon göbeği, G.Saray’ı bir sezon götürecek kalitede değil.

- Galatasaray’da bekler Mariano-Nagatomo. Kenar adamlar ise Garry Rodrigues-Herny Onyekuru. Özellikle geliştirilen boş alan ataklarında ve birbirlerine verdikleri destekle tamam gibiler...

- Göbekte Fernando ve Donk’a ısınamadım. Ankaragücü’nde El Kabir, Bifouma ve Arif göze batan isimlerdi.

Yazarın Tüm Yazıları