BİR ‘VAR’MIŞ BİR ‘YOK’MUŞ

1970’li yıllarda Avni Aker’den anlattığım sayısız maçta mahşeri kalabalık, stada sığamadığı için stadın dışında kalır ve genellikle transistörlü radyodan karşılaşmayı takip ederdi.

Haberin Devamı

 Hafta içinde başkan Ahmet Ağaoğlu tüm Trabzon’un maça gelmesini isteyip “Evlerde elektrik olmayacak, tek ışık Akyazı’dan doğacak” derken, kazanırsa liderin üç puan gerisinde olacak olan Trabzonspor’un seyircisini ikna edemedi. Tribünler Trabzon için bu tarihi fırsat maçında bile dolmadı.

O tarihlerin Trabzon’u ile bu Trabzon’un arasında çok fark var. “Yapılırken heyecan duyulmayan iş başarılmaz” der Emerson. F.Bahçe’nin çektiği bu yıl takım olamama, oyuncuların birbirini anlayamama ve aynı hedefe odaklanamama sıkıntısını Trabzonspor birkaç yıldır çekiyor. Çok toplama, yıldızı olmayan ruhsuz takım görüntüsünü Ünal Hoca da toparlayamamış.

Ünlü İngiliz hoca Terry Venables, “Futbol basit oyundur. Onu karmaşık hale getiren futbolculardır” derken, bir Japon atasözü de “Bin askeri bulabilirsin ama bir generali bulamayabilirsin” der. Hubocan-Uğur-Durica’yı yollayıp Toure ve Hosseini’yi stoper yapmak, Milli Takım’da oynayan Yusuf Yazıcı’yı Olcay Şahan’ı ve de Milan’da forma giymiş Kucka’yı yedekler arasında oturtmak ne mana anlamadım.

Haberin Devamı

Mehmet Özdilek’in daha yeni geldiği Erzurum’da ne yıldızı Trabzon’dan fazla ne de bütçesi ama bulduğu adamlarla yarattığı takım ruhu parmak ısırtıyor. Sunu, Emrah, Taylan ve emektar Egemen... Bravo Mehmet Özdilek’e...

İKİ KAYIP

Rodallega bu Süper Lig’de girdiği çok zor pozisyonlarda sayısız gole ulaştı. Dün akşam şanslı gününde değildi. Burak Yılmaz da futbolunu unutma dönemine girenlerden... Sabahın 6’sında dostuna şehadet iyi de dün akşamki maçın kasetini bir izlese ve nereye gittiğini görse daha iyi olur...

 

Yazarın Tüm Yazıları