Beyler toparlanmamız lazım

NIKE’ın Arda Turan ile çektiği, Bayrampaşa sokaklarından başlayan yolculuğunda Milli Takım soyunma odasında arkadaşlarına söylediği sözler bunlar, “Beyler, toparlanmamız lazım.” Ve ardından, “Pes etmek yok.” Yok da, aklınız daha önce neredeydi?

Haberin Devamı

Hırvatistan ve İspanya maçlarındaki ruhsuz Milli Takım; bütün kirli çamaşırlar ortaya döküldükten, prim hesapları, gruplaşmalar, Terim’e cephe alanlar medyaya saçıldıktan sonra kendine gelecek idiyse, bunu memlekette yapsak daha doğru olmaz mıydı? 13 Ekim 2015’te Selçuk İnan 89. dakikada İzlanda’ya, Kazak Kuat Riga’da Letonya’ya o golleri atmasaydı zaten bizim Fransa hikayemiz o akşam bitmişti.

 

Mucizeleri ve büyük şans anlarını futbol kariyerinin içinde yaşayan Fatih Terim, şimdi, “Bitti” denilen, “Gitti” denilen bir turnuvada tekrar hayata dönmenin hesaplarını yaşıyor. Dünkü maça gelelim; Sadece 3 adam, Caner, Oğuzhan ve Çalhanoğlu muydu ilk iki maçtaki ruhsuz Milli Takım görüntüsünün sorumluları?

 

Haberin Devamı

Volkan Şen ve Emre Mor’un sahaya sürülüşü, Arda’nın orta alanın göbeğine alınışı mı, dünkü çarpışan-koşan Milli Takım’ın sahne alışına sebep? Volkan Şen’in hakeme ağlamadan ve kollarını kaldırmadan, Selçuk İnan’ın sahaya kalbini koyarak rakipten yılmadan futbolu, neden son maça kaldı? Milli Takım, neden düne kadar bekledi? Bizi, Milli Takım’a alıştırdı Terim... Maç bitmeden bitirmeyen, turnuva sona ermeden eve gitmeye niyetlenmeyen bir Milli Takım’a... Dünkü Milli Takım, bizim Milli Takımımız’dı. O zaman Hırvatistan ve İspanya karşısında gördüğümüz Milli Takım, nasıl bir Milli Takım’dı? Kimindi, kimlerindi?

 

Grup üçüncüsü olarak bir üst tura çıkar mıyız bilemem. Daha maçlar bitmedi. Yola devam etmek, yolda kalmaktan, “Gereği yapılır” laflarına muhatap olmaktan çok daha iyidir. Dünkü maçta anlamadığım, Çeklerin bütün hatlarıyla üstümüze geleceği dakikalarda kontraatağa en uygun oyuncumuz Emre Mor’un 69. dakikada oyundan alınmasıydı. Neden yorgun Arda’yı, Olcay’la değiştirmek varken, Emre’yi dışarı almak... Anlamadım gitti. Maçın başında daha 10. dakikada Emre Mor’un sağdan getirdiği topa Burak’ın yaptığı vuruşu ve attığı gol, Çek takımı üstünde bir şok etkisi yaptı. İspanya ve Hırvatistan maçlarından daha kontrolsüz bir oyun düzenine bürünen Çekler önünde, 65’te hakem Collum çok büyük bir hata yaptı ve Burak’ın ofsayt olduğu pozisyonda topu alıp giden Arda’ya bayrak kaldırarak mutlak bir golümüze engel oldu. Ve aynı dakikada Collum bir büyük hata daha yaparak Topal’ın ofsaytını atlayıp Ozan’ın golüne zemin hazırladı. İskoç hakem dün gece maçın kaderine etki etti. Sonuçta reklam filminde, “Beyler toparlanmamız lazım” diyen kaptan Arda’nın ve “Bir milli formaya kaç takım sığar” diyen Fatih Terim’in reklam filmlerinde kullandıkları cümleler, “Bitti” denilen noktada her şeyin bitmediğinin ispatı oldu. Belki eve döneceğiz, belki yola devam edeceğiz. Ama dünkü Milli Takım’la eve dönsek de ne gam...

 

Haberin Devamı

MAÇIN KIRILMA ANI:

BENCE maçın kırılma anı saçını düzelttiği için eleştirilen gencecik Ozan’ın skoru 2-0’a getiren golü attığı an...

 

MAÇIN ADAMI:


İLK iki maçın durgun, suskun ismi Selçuk İnan. İlk iki maçtaki ruh halinden fazlasıyla uzakİspanya maçında ıslıklataydı.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları